Stemming

Amendement van de leden Kooiman en Volp ter vervanging van nr. 39 over de Nationaal Rapporteur Mensenhandel en Seksueel Geweld tegen Kinderen

90,7 %
9,3 %


Klein

GrBvK

D66

Monasch

CDA

Van Vliet

VVD

50PLUS

PvdA

Houwers

SGP

GrKÖ

SP

PvdD

PVV

GL

CU


Nr. 85 AMENDEMENT VAN DE LEDEN KOOIMAN EN VOLP TER VERVANGING DAT GEDRUKT ONDER NR. 391

Ontvangen 2 december 2016

De ondergetekenden stellen het volgende amendement voor:

De departementale begrotingsstaat wordt als volgt gewijzigd:

I

In artikel 33 Veiligheid en criminaliteitsbestrijding worden het verplichtingenbedrag en het uitgavenbedrag verhoogd met € 50 (x € 1.000).

II

In artikel 92 Nominaal en onvoorzien worden het verplichtingenbedrag en het uitgavenbedrag verlaagd met € 50 (x € 1.000).

Toelichting

Dit amendement strekt ertoe om 50.000 euro beschikbaar te stellen aan de Nationaal Rapporteur Mensenhandel en Seksueel Geweld tegen Kinderen (hierna: de rapporteur). Hiermee kan de sinds 2016 doorgevoerde korting van 80.000 euro op de bijdrage aan de rapporteur voor een belangrijk deel worden teruggedraaid.

De rapporteur heeft belangrijke taken die ertoe moeten leiden dat mensenhandel en seksueel geweld tegen kinderen beter aangepakt kunnen worden. Ze analyseert de oorzaken, onderzoekt nieuwe patronen en succesvolle ervaringen en zorgt dat deze bekendheid krijgen. Ook promoot ze uitgebreide strategieën om mensenhandel en seksueel geweld tegen kinderen zo goed mogelijk te voorkomen en doet ze aanbevelingen ten behoeve van de bescherming van de rechten van (mogelijke) slachtoffers en hun nazorg.

Wegens het grote belang van de aanpak van mensenhandel en seksueel geweld tegen kinderen wil indiener geld vrijmaken, zodat de rapporteur in staat wordt gesteld om haar werkzaamheden uit te kunnen voeren.

De dekking van dit amendement kan gevonden worden in de op artikel 92 gereserveerde middelen voor het wetsontwerp «Organisatie hoogste bestuursrechtspraak». Nu dit wetsontwerp is ingetrokken vallen er met ingang van 2017 structureel middelen vrij. Aangezien de vrijval in 2017 beperkt is, moet via interne verschuivingen binnen artikel 92, zorg gedragen worden voor een volledige kasdekking in 2017.

Kooiman Volp


Amendement van de leden Kooiman en Volp ter vervanging van nr. 39 over de Nationaal Rapporteur Mensenhandel en Seksueel Geweld tegen Kinderen

2016-12-02
Dossier: 34550-VI
Indiener(s): Nine Kooiman (SP), Marith Volp (PvdA)
Onderwerpen: begroting financiën
Bron: https://zoek.officielebekendmakingen.nl/kst-34550-VI-85.html