Stemming

Amendement van de leden Gesthuizen en Van Gerven over het ten behoeve van Recreatiegebieden om de Stad (RODS) verlagen van de gelden voor TenderNed

14,7 %
85,3 %


50PLUS

VVD

GrBvK

PvdD

GL

CDA

GrKÖ

D66

CU

PvdA

Van Vliet

SP

Klein

PVV

SGP


Nr. 15 AMENDEMENT VAN DE LEDEN GESTHUIZEN EN VAN GERVEN

Ontvangen 14 oktober 2014

De ondergetekenden stellen het volgende amendement voor:

De begrotingsstaat wordt als volgt gewijzigd:

I

In artikel 11 Goed functionerende economie en markten worden het verplichtingenbedrag en het uitgavenbedrag verlaagd met € 3.200 (x € 1.000).

II

In artikel 18 Natuur en regio worden het verplichtingenbedrag en het uitgavenbedrag verhoogd met € 3.200 (x € 1.000).

Toelichting

Via dit amendement wordt het voor TenderNed begrote bedrag verlaagd met € 3,2 miljoen ter dekking van een bedrag van € 3,2 miljoen voor Recreatiegebieden om de Stad (RODS) onder artikel 18. Door noodzaak tot bezuinigingen zijn RODS gebieden uit de begroting geschrapt. Indieners zijn echter van mening dat recreatiegroen belangrijk is voor het welbevinden en voor de gezondheid van stedelingen en vinden het dan ook wenselijk voor kinderen en volwassenen om niet te ver van hun woonplaats in de natuur te kunnen recreëren. Met dit amendement kunnen prioritaire gebieden een impuls krijgen. Met dit amendement kan ook vorm gegeven worden aan de aangenomen motie 32 500 XIII nr. 24 die de regering verzoekt ten minste door te gaan met de Recreatie om de Stad daar waar al beloftes aan bewoners zijn gedaan over recreatiegebieden en groen, en daar waar huizenprijzen substantieel dreigen te dalen bij het niet doorgaan van geplande recreatiegebieden.

De dekking wordt gevonden door het bedrag voor TenderNed te verlagen. Het bedrag van € 6,857 mln voor PIANOo/TenderNed is buitengewoon hoog aangezien slechts een wettelijke verplichting tot het publiceren van alle aanbestedingen en het bijhouden van statistieken bestaat. Marktpartijen geven aan die taak voor € 500.000 te kunnen realiseren. TenderNed investeert ook in niet-wettelijke taken zoals onder andere het bouwen en ontwikkelen van systemen voor inschrijfmodules en onderhands aanbesteden, waarmee TenderNed met algemene middelen een ongelijk speelveld creëert.

Gesthuizen Van Gerven


Amendement van de leden Gesthuizen en Van Gerven over het ten behoeve van Recreatiegebieden om de Stad (RODS) verlagen van de gelden voor TenderNed

2014-10-14
Dossier: 34000-XIII
Indiener(s): Henk van Gerven , Sharon Gesthuizen (SP)
Onderwerpen: begroting financiën
Bron: https://zoek.officielebekendmakingen.nl/kst-34000-XIII-15.html