Stemming

Amendement van het lid Tony van Dijck dat regelt dat de uitzondering op het bonusplafond van 20% voor personen die binnen Nederland werken wordt geschrapt

22,7 %
77,3 %


PVV

D66

GL

50PLUS/Baay-Timmerman

Van Vliet

CU

CDA

SGP

GrBvK

PvdD

50PLUS/Klein

PvdA

SP

VVD


Nr. 11 AMENDEMENT VAN HET LID TONY VAN DIJCK

Ontvangen 2 oktober 2014

De ondergetekende stelt het volgende amendement voor:

In artikel I, onderdeel D, wordt artikel 1:121 als volgt gewijzigd:

1. Het tweede lid vervalt.

2. In het vijfde lid wordt na «kapitaalvereisten» ingevoegd: , indien deze persoon in hoofdzaak werkzaamheden buiten Nederland verricht.

3. In het zesde lid wordt «Het eerste en tweede lid zijn» vervangen door: Het eerste lid is.

Toelichting

Met dit amendement wordt geregeld dat de uitzondering op het bonusplafond van 20% voor personen die binnen Nederland werken wordt geschrapt. Voor personen die binnen Nederland werken en die beloningsafspraken zijn overeengekomen die gedeeltelijk of geheel afwijken van de CAO geldt namelijk momenteel wel een bonusplafond van 20%, maar individuele personen kunnen alsnog een hogere variabele beloningen ontvangen als het percentage over de hele groep niet hoger ligt dan 20%. Dit acht de indiener onwenselijk.

Indiener bewerkstelligt hiermee dat het bonusplafond van 20% zowel op collectieve als op individuele basis gaat gelden, waarbij er voor personen binnen Nederland geen uitzondering wordt gemaakt.

Onderdeel 1 schrapt de uitzondering voor personen die binnen Nederland werken. Onderdeel 2 beperkt de uitzondering voor een moedermaatschappij met een internationaal karakter die zetelt in Nederland tot werknemers die in hoofdzaak buiten Nederland werkzaam zijn.

Tony van Dijck


Amendement van het lid Tony van Dijck dat regelt dat de uitzondering op het bonusplafond van 20% voor personen die binnen Nederland werken wordt geschrapt

2014-10-02
Dossier: 33964
Indiener(s): Teun van Dijck (PVV)
Onderwerpen: financieel toezicht financiƫn
Bron: https://zoek.officielebekendmakingen.nl/kst-33964-11.html