Stemming

Amendement van het lid Ziengs dat regelt dat de mate van steun onder de bijdrageplichtigen van een bedrijveninvesteringszone sterker wordt geborgd.

49,3 %
50,7 %


Van Vliet

GrBvK

50PLUS/Baay-Timmerman

D66

CDA

SP

GL

50PLUS/Klein

PvdD

CU

PVV

SGP

VVD

PvdA


Nr. 9 AMENDEMENT VAN HET LID ZIENGS

Ontvangen 1 juli 2014

De ondergetekende stelt het volgende amendement voor:

I

Artikel 5 wordt gewijzigd als volgt:

1. Het eerste lid, onderdeel a komt te luiden:

  • a. ten minste de helft van de bijdrageplichtigen zich voor inwerkingtreding heeft uitgesproken, en

2. Het eerste lid, onderdeel b vervalt.

3. Het derde lid komt te luiden:

  • 3. Indien de BIZ-bijdrage wordt geheven van eigenaren en gebruikers als bedoeld in artikel 1, derde lid, onder c, wordt degene die zowel gebruiker als eigenaar is van een bepaalde onroerende zaak in beide hoedanigheden betrokken bij de vaststelling of sprake is van voldoende steun en is, onverminderd het eerste lid, pas sprake van voldoende steun indien ten minste de helft van de gebruikers en ten minste de helft van de eigenaren zich vóór inwerkingtreding heeft uitgesproken.

II

Artikel 6, vierde lid, komt te luiden:

  • 4. Artikel 4, tweede lid, tweede volzin, vierde lid, en artikel 5, eerste en tweede lid, zijn van toepassing, met dien verstande dat de bijdrageplichtigen in de gelegenheid worden gesteld zich uit te spreken voor of tegen intrekking.

Toelichting

Het voorgestelde amendement heeft tot doel om de mate van steun onder de bijdrageplichtigen van een bedrijveninvesteringszone sterker te borgen. Hiertoe wordt de drempel voor inwerkingtreding van de bedrijveninvesteringszone verhoogd, zodanig dat minimaal de helft van de bijdrageplichtingen zich vóór inwerkingtreding moet uitspreken. Hiermee wil de indiener voorkomen dat een minderheid van bijdrageplichtigen een verplichte heffing op kan leggen aan de meerderheid. Indien een meerderheid van ondernemers zich niet uitspreekt, of wenst uit te spreken, vóór inwerkingtreding, dan is er volgens de indiener geen sprake van free rider-gedrag van een enkeling en is er volgens de indiener niet sprake van voldoende draagvlak.

Ziengs


Amendement van het lid Ziengs dat regelt dat de mate van steun onder de bijdrageplichtigen van een bedrijveninvesteringszone sterker wordt geborgd.

2014-07-01
Dossier: 33917
Indiener(s): Erik Ziengs (VVD)
Onderwerpen: economie ondernemen
Bron: https://zoek.officielebekendmakingen.nl/kst-33917-9.html