Stemming

Amendement van de leden Segers en Van der Staaij over het ter beschikking stellen van een redelijke bijdrage voor een tegemoetkoming in de onevenredig hoge beveiligingskosten van (Joodse) instellingen.

15,3 %
84,7 %


SP

50PLUS

PvdD

Bontes

VVD

D66

SGP

PVV

CDA

GL

PvdA

CU


Nr. 30 AMENDEMENT VAN DE LEDEN SEGERS EN VAN DER STAAIJ

Ontvangen 19 november 2013

De ondergetekenden stellen het volgende amendement voor:

De begrotingsstaat wordt als volgt gewijzigd:

I

In artikel 33 Veiligheid en criminaliteitsbestrijding worden het verplichtingenbedrag en het uitgavenbedrag verlaagd met € 400 (x € 1.000).

II

In artikel 33 Veiligheid en criminaliteitsbestrijding worden het verplichtingenbedrag en het uitgavenbedrag verhoogd met € 400 (x € 1.000).

Toelichting

Met dit amendement beogen de indieners een redelijke bijdrage ter beschikking te stellen voor een tegemoetkoming in de onevenredig hoge beveiligingskosten van (Joodse) instellingen. Een aantal instellingen wordt geconfronteerd met onevenredig hoge beveiligingskosten. Zo zijn Joodse (onderwijs)instellingen jaarlijks meer dan 800.000 euro kwijt aan beveiligingskosten. Slechts een klein deel daarvan wordt incidenteel door gemeentelijke subsidie gedekt, het grootste deel betaalt de gemeenschap zelf. Indieners zijn van mening dat het waarborgen van de veiligheid van haar burgers behoort tot de kerntaken van de overheid. Met dit amendement wordt voor 2014 een voorziening getroffen om deze instellingen tegemoet te komen bij de onevenredig hoge beveiligingskosten. Voor de latere jaren zien de indieners ook een verantwoordelijkheid voor het Rijk en beogen zij een structurele afspraak over de verdeling van de lasten tussen de gemeenschap, de betrokken gemeenten en het Rijk. De dekking voor dit amendement wordt gevonden in artikel 33 Veiligheid en criminaliteitsbestrijding, het niet juridisch verplichte deel.

Segers Van der Staaij


Amendement van de leden Segers en Van der Staaij over het ter beschikking stellen van een redelijke bijdrage voor een tegemoetkoming in de onevenredig hoge beveiligingskosten van (Joodse) instellingen.

2013-11-19
Dossier: 33750-VI
Indiener(s): Gert-Jan Segers (CU), Kees van der Staaij (SGP)
Onderwerpen: begroting financiƫn
Bron: https://zoek.officielebekendmakingen.nl/kst-33750-VI-30.html