Stemming

Gewijzigd amendement van het lid Kuiken ter vervanging van nr. 11 over het vergroten van de invloed van de Kamer bij vrijstellingen op baisis van artikel 2.2. van de Wet wegvervoer goederen

91,3 %
8,7 %


VVD

SGP

PvdA

PVV

GL

D66

SP

PvdD

CU

CDA

50PLUS


Nr. 16 GEWIJZIGD AMENDEMENT VAN HET LID KUIKEN TER VERVANGING VAN DAT GEDRUKT ONDER NR. 11

Ontvangen 2 november 2012

De ondergetekende stelt het volgende amendement voor:

In artikel II, onderdeel C, wordt artikel 2.2 als volgt gewijzigd:

1. In het zesde lid wordt «bij regeling van Onze Minister» vervangen door: bij of krachtens algemene maatregel van bestuur.

2. Er wordt een lid toegevoegd, luidende:

  • 7. De voordracht voor een krachtens het zesde lid vast te stellen algemene maatregel van bestuur wordt niet gedaan dan vier weken nadat het ontwerp aan de beide kamers der Staten-Generaal is overgelegd.

Toelichting

De indiener wil de invloed van de Kamer vergroten. In dat kader wordt in dit amendement geregeld dat een vrijstelling op basis van artikel 2.2, zesde lid, van de Wet wegvervoer goederen via een algemene maatregel van bestuur met parlementaire betrokkenheid dient plaats te vinden.

De indiener wil bewerkstelligen dat de Kamer betrokken wordt bij de totstandkoming van het nationale beleidskader inzake de eventuele vrijstellingen voor vervoersbedrijven uit niet EU/EER landen. Dat kader geeft tevens de handelingsvrijheid van de minister weer tijdens internationaal overleg en voor het verlenen van specifieke vrijstellingen aan vervoersbedrijven uit niet EU/EER landen die in de AMvB uitgewerkt kunnen worden via ministeriële regelingen.

Kuiken


Gewijzigd amendement van het lid Kuiken ter vervanging van nr. 11 over het vergroten van de invloed van de Kamer bij vrijstellingen op baisis van artikel 2.2. van de Wet wegvervoer goederen

2012-11-02
Dossier: 33184
Indiener(s): Attje Kuiken (PvdA)
Onderwerpen: organisatie en beleid verkeer
Bron: https://zoek.officielebekendmakingen.nl/kst-33184-16.html