Stemming

Gewijzigd amendement van het lid Lucassen ter vervanging van nr. 27 over het niet tot stand komen van een huurverhoging indien het huishoudinkomen in t-1 lager is dan 43.000 euro

79,3 %
20,7 %


PVV

SP

GL

PvdA

VVD

PvdD

SGP

CU

CDA

Brinkman

D66


Nr. 41 GEWIJZIGD AMENDEMENT VAN HET LID LUCASSEN TER VERVANGING VAN DAT GEDRUKT ONDER NR. 27

Ontvangen 10 april 2012

De ondergetekende stelt het volgende amendement voor:

In artikel I, onderdeel C, wordt aan artikel 252a een lid toegevoegd, luidende:

  • 6. Een overeenkomst tot wijziging van de huurprijs naar aanleiding van een voorstel als bedoeld in lid 1 komt niet tot stand indien de huurder kan aantonen dat het huishoudinkomen in het kalenderjaar na het peiljaar gelijk aan of lager is dan het in artikel 10 lid 2 van de Uitvoeringswet huurprijzen woonruimte genoemde bedrag.

Toelichting

Het wetsvoorstel beoogt een huurverhoging boven inflatie mogelijk te maken indien het huishoudinkomen hoger is dan € 43 000 waarbij wordt uitgegaan van het huishoudinkomen zoals dat twee jaar voor de voorgestelde huurverhoging is bepaald. Het huishoudinkomen kan in de tussentijd echter fors gedaald zijn door bijvoorbeeld ontslag of scheiding. De indiener is van mening dat hiermee rekening moet worden gehouden.

Dit amendement regelt dat de huurprijs niet kan worden verhoogd door een verhuurder indien de huurder kan aantonen dat het huishoudinkomen in het jaar volgend op het peiljaar gelijk aan of lager is dan € 43 000.

Lucassen


Gewijzigd amendement van het lid Lucassen ter vervanging van nr. 27 over het niet tot stand komen van een huurverhoging indien het huishoudinkomen in t-1 lager is dan 43.000 euro

2012-04-10
Dossier: 33129
Indiener(s): Eric Lucassen (PVV)
Onderwerpen: huisvesting huren en verhuren
Bron: https://zoek.officielebekendmakingen.nl/kst-33129-41.html