Stemming

Amendement van het lid Van Bochove over het ontvlechtingsproces

100,0 %
0,0 %


CU

D66

PvdD

VVD

SGP

PvdA

PVV

SP

GL

CDA


Nr. 20 AMENDEMENT VAN HET LID VAN BOCHOVE

Ontvangen 8 februari 2012

De ondergetekende stelt het volgende amendement voor:

Artikel VI wordt als volgt gewijzigd:

1. Het eerste lid komt te luiden: Het college van burgemeester en wethouders van een gemeente met een gemeentelijke brandweer als bedoeld in artikel 26 van de Wet veiligheidsregio’s besluit de gemeentelijke brandweer op te heffen op een in dat besluit te bepalen tijdstip, dat is gelegen binnen een jaar na de inwerkingtreding van dit artikel.

2. Het tweede lid komt te luiden:

  • 2. Vanaf het tijdstip, bedoeld in het eerste lid, voert de door het bestuur van de veiligheidsregio ingestelde brandweer ook in die gemeente de taken, genoemd in artikel 25, eerste lid onder a en b, van de Wet veiligheidsregio’s uit.

3. Er wordt een lid toegevoegd, luidende:

  • 3. Uiterlijk met ingang van 1 januari 2014 wijzigen de deelnemers de regeling, bedoeld in artikel 9 van de Wet veiligheidsregio’s, en treffen het college en het bestuur van de veiligheidsregio overigens de nodige voorzieningen.

Toelichting

Het ontvlechtingsproces moet zorgvuldig gebeuren. De termijn van drie maanden in het wetsvoorstel is daarvoor te kort. Dit amendement brengt die termijn op maximaal een jaar voor het opheffingsbesluit door het college van burgemeester en wethouders en biedt tot 1 januari 2014 tijd voor het wijzigen van de gemeenschappelijke regeling en het treffen van de nodige voorzieningen. Op deze manier wordt enerzijds bewerkstelligd dat de gewenste doelstelling (volledige regionalisering) is vastgelegd en anderzijds dat de gemeenten tijd krijgen om via een zorgvuldig tijdpad zo nodig de gewenste stappen voor te bereiden en te nemen.

Van Bochove


Amendement van het lid Van Bochove over het ontvlechtingsproces

2012-02-08
Dossier: 32841
Indiener(s): Jan van Bochove (SGP)
Onderwerpen: openbare orde en veiligheid politie, brandweer en hulpdiensten
Bron: https://zoek.officielebekendmakingen.nl/kst-32841-20.html