Stemming

Nader gewijzigd amendement van het lid Beertema ter vervanging van nr. 27 over het handhaven van de 1040-urennorm

50,7 %
49,3 %


PVV

GL

SP

PvdA

SGP

PvdD

VVD

D66

CDA

CU


Nr. 28 NADER GEWIJZIGD AMENDEMENT VAN HET LID BEERTEMA TER VERVANGING VAN DAT GEDRUKT ONDER NR. 27

Ontvangen 8 november 2011

De ondergetekende stelt het volgende amendement voor:

I

In artikel III, onderdeel A, wordt in artikel 6f, eerste lid, na «met dien verstande dat het programma» ingevoegd: in de eerste twee leerjaren per leerjaar ten minste 1 040 uren omvat en.

II

In artikel III, onderdeel A, wordt aan artikel 6f, eerste lid, een volzin toegevoegd, luidende: Tot de uren, bedoeld in de eerste volzin, worden tevens gerekend ten hoogste 60 uren, die alleen voor een specifieke groep leerlingen verplicht zijn en worden ingevuld met onderwijsactiviteiten gericht op excellentie, achterstand of ander maatwerk.

III

In artikel IVB, onderdeel A, wordt in artikel 12a, eerste lid, na «met dien verstande dat het programma» ingevoegd: in de eerste twee leerjaren per leerjaar ten minste 1 040 uren omvat en.

IV

In artikel IVB, onderdeel A, wordt aan artikel 12a, eerste lid, een volzin toegevoegd, luidende: Tot de uren, bedoeld in de eerste volzin, worden tevens gerekend ten hoogste 60 uren, die alleen voor een specifieke groep leerlingen verplicht zijn en worden ingevuld met onderwijsactiviteiten gericht op excellentie, achterstand of ander maatwerk.

Toelichting

Met dit amendement handhaaft de indiener de bestaande 1040-urennorm. Hij wil daarmee de geleidelijke teruggang van het aantal lesuren tot staan brengen. Met dit amendement wordt tegelijkertijd meer ruimte geboden om binnen de urennorm onderwijs te verzorgen voor achterstandsleerlingen, excellente leerlingen en andere specifieke groepen leerlingen. In beginsel is dit maatwerkonderwijs toegankelijk voor alle leerlingen.

Door de 1040-urennorm op deze wijze te handhaven kunnen onderwijsachterstanden worden weggewerkt, wat de onderwijskwaliteit ten goede komt.

Beertema


Nader gewijzigd amendement van het lid Beertema ter vervanging van nr. 27 over het handhaven van de 1040-urennorm

2011-11-08
Dossier: 32640
Indiener(s): Harm Beertema (PVV)
Onderwerpen: onderwijs en wetenschap voortgezet onderwijs
Bron: https://zoek.officielebekendmakingen.nl/kst-32640-28.html