Stemming

Amendement van het lid Hamer ter vervanging van nr. 78 over het terug draaien van de bezuinigingen op de kinderopvangtoeslag voor 2011

38,0 %
62,0 %


PvdA

VVD

SGP

SP

PvdD

CU

GL

CDA

D66

PVV


Nr. 86 AMENDEMENT VAN HET LID HAMER TER VERVANGING VAN DAT GEDRUKT ONDER NR. 781

Ontvangen 9 december 2010

De ondergetekende stelt het volgende amendement voor:

De begrotingsstaat wordt als volgt gewijzigd:

In artikel 24 Kinderopvang worden het verplichtingenbedrag en het uitgavenbedrag verhoogd met  € 230 000 (x € 1 000).

Toelichting

Dit amendement verruimt het budget voor de kinderopvangtoeslag met 230 miljoen. Hiermee worden de bezuinigingen op de kinderopvangtoeslag voor 2011 teruggedraaid.

De dekking van dit amendement wordt gevonden in de aanpassing van het verzamelinkomen, in die zin dat de hypotheekrenteaftrek niet langer zal meetellen voor de bepaling hiervan. Bij de toeslagen (kinderopvangtoeslag) wordt gerekend met het zogenaamde verzamelinkomen, wat inkomen minus aftrekposten inhoudt. Eén van de aftrekposten is de hypotheekrente. Deze zal voortaan niet meer mee worden geteld. Het geeft immers geen pas dat eigenaren dit voordeel hebben boven huurders. Iemand met een modaal inkomen die een huis heeft gekocht krijgt, in de huidige situatie, meer kinderopvangtoeslag dan iemand met datzelfde modale inkomen die zijn huis huurt, puur door de hypotheekrenteaftrekpost. Dat is een volledig ongerechtvaardigd verschil.

De indiener van dit amendement zal een motie indienen waarin de regering wordt verzocht om hiertoe de benodigde regelgeving aan te passen.

Hamer


Amendement van het lid Hamer ter vervanging van nr. 78 over het terug draaien van de bezuinigingen op de kinderopvangtoeslag voor 2011

2010-12-09
Dossier: 32500-VIII
Indiener(s): Mariƫtte Hamer (PvdA)
Onderwerpen: begroting financiƫn
Bron: https://zoek.officielebekendmakingen.nl/kst-32500-VIII-86.html