Stemming

Gewijzigd amendement van het lid Van der Vlies ter vervanging van nr. 15 over wettelijk collegegeld voor een tweede bacheloropleiding indien een bepaald aantal studiepunten is behaald

32,7 %
67,3 %


CU

SP

Verdonk

GL

PvdA

CDA

VVD

D66

PvdD

PVV

SGP


31 821
Wijziging van de Wet op het hoger onderwijs en wetenschappelijk onderzoek en enige andere wetten onder meer in verband met de verbetering van het bestuur bij de instellingen voor hoger onderwijs, de collegegeldsystematiek en de rechtspositie van studenten (versterking besturing)

nr. 57
GEWIJZIGD AMENDEMENT VAN HET LID VAN DER VLIES TER VERVANGING VAN DAT GEDRUKT ONDER NR. 15

Ontvangen 22 juni 2009

De ondergetekende stelt het volgende amendement voor:

Artikel I, onderdeel BW, wordt als volgt gewijzigd:

I

In artikel 7.45 wordt onder vernummering van het zevende en achtste lid tot het achtste en negende lid, een lid ingevoegd, luidende:

7. Een student als bedoeld in het eerste lid die meer dan één bacheloropleiding volgt en de opleiding waarvoor hij het eerst is ingeschreven met goed gevolg afrondt, is voor de resterende duur van de tweede opleiding het wettelijk collegegeld verschuldigd indien hij ten tijde van het afronden van de eerste bacheloropleiding reeds de helft van het voor de tweede bacheloropleiding benodigde aantal studiepunten heeft behaald.

II

In artikel 7.46, eerste lid, wordt «artikel 7.45, eerste, tweede of zesde lid» vervangen door: artikel 7.45, eerste, tweede, zesde of zevende lid.

Toelichting

Als onderdeel van de bevordering van een ambitieuze studiecultuur is het gepast om studenten financieel te ondersteunen wanneer zij twee opleidingen tegelijk volgen. Daarbij is het ongewenst dat studenten het afronden van de eerste opleiding opschorten ten einde het recht op betaling van het wettelijk collegegeld voor een tweede reeds aangevangen opleiding veilig te stellen. Betaling van het wettelijk collegegeld voor de tweede opleiding wordt daarom tot aan de afronding van deze opleiding gegarandeerd, mits de student een minimumdeel van deze opleiding heeft afgerond. Ten einde een meer eenduidige regeling te creëren is in deze gewijzigde versie van het amendement de eis van het propedeutisch examen vervangen door de helft van het aantal studiepunten voor de tweede opleiding.

Dit amendement heeft, gezien de beperkte duur van masteropleidingen, enkel betrekking op bacheloropleidingen.

Van der Vlies


Gewijzigd amendement van het lid Van der Vlies ter vervanging van nr. 15 over wettelijk collegegeld voor een tweede bacheloropleiding indien een bepaald aantal studiepunten is behaald

2009-06-22
Dossier: 31821
Indiener(s): Bas van der Vlies (SGP)
Onderwerpen: hoger onderwijs onderwijs en wetenschap onderzoek en wetenschap
Bron: https://zoek.officielebekendmakingen.nl/kst-31821-57.html