Stemming

Wet veiligheidsregio's; Amendement van het lid van Raak

100,0 %
0,0 %


D66

PvdD

VVD

GL

PVV

Verdonk

SP

CU

PvdA

SGP

CDA


31 117
Bepalingen over de brandweerzorg, de rampenbestrijding, de crisisbeheersing en de geneeskundige hulpverlening (Wet veiligheidsregio’s)

nr. 13
AMENDEMENT VAN HET LID VAN RAAK

Ontvangen 14 april 2009

De ondergetekende stelt het volgende amendement voor:

Artikel 34 wordt als volgt gewijzigd:

1. Het derde lid komt te luiden:

3. De voorzitter van de veiligheidsregio verstrekt in een raad van een gemeente uit deze veiligheidsregio mondelinge inlichtingen over de besluiten, bedoeld in het eerste lid, indien de desbetreffende raad daarom verzoekt. De raad zendt een afschrift van het verzoek en van de in het eerste en tweede lid bedoelde stukken aan de commissaris van de Koning.

2. Het vierde lid vervalt, onder vernummering van het vijfde en zesde lid in vierde en vijfde lid.

3. Het vierde lid (nieuw) komt te luiden:

4. Indien de raad, gehoord de inlichtingen van de voorzitter van de veiligheidsregio, besluit zijn standpunt over de besluiten, bedoeld in het eerste lid, ter kennis te brengen van Onze Minister, geschiedt dit door tussenkomst van de commissaris van de Koning. De commissaris laat het standpunt van de raad vergezeld gaan van zijn oordeel over de besluiten, en van een afschrift van de in het eerste en tweede lid bedoelde stukken.

4. In het vijfde lid (nieuw) wordt «vierde en vijfde lid» vervangen door: vierde lid.

Toelichting

Dit amendement regelt dat de voorzitter van een veiligheidsregio altijd mondelinge inlichtingen moet verschaffen over de besluiten genomen in het kader van ramp- of crisisbestrijding aan een gemeenteraad uit de veiligheidsregio indien de betreffende raad hierom verzoekt.

Van Raak