Stemming

Aanpassing van de wetgeving aan en invoering van titel 7.13 (vennootschap) van het Burgerlijk Wetboek (Invoeringswet titel 7.13 Burgerlijk Wetboek); Amendement voor het niet verplicht stellen van een aantal onderwerpen in de notariƫle akte bij de oprichting van een OVR of CVR

76,7 %
23,3 %


SP

SGP

GL

CDA

PVV

D66

Verdonk

PvdA

CU

VVD

PvdD


31 065
Aanpassing van de wetgeving aan en invoering van titel 7.13 (vennootschap) van het Burgerlijk Wetboek (Invoeringswet titel 7.13 Burgerlijk Wetboek)

nr. 21
AMENDEMENT VAN HET LID WEEKERS

Ontvangen 1 december 2009

De ondergetekende stelt het volgende amendement voor:

I

In hoofdstuk 1, artikel 1, wordt na onderdeel A een onderdeel ingevoegd, luidende:

Aa

In artikel 802, derde lid, vervalt de tweede volzin, alsmede de zinsnede «en tweede» in de derde volzin.

II

In hoofdstuk 1, artikel 1, onderdeel Ja wordt «en de eerste twee zinnen van artikel 802 lid 3» vervangen door: en de eerste zin van artikel 802 lid 3.

Toelichting

Bij handhaving van de notariële tussenkomst bij de oprichting van een OVR of CVR is voldoende dat de naam, zetel en doel van de vennootschap worden opgenomen in de akte. De strekking van de voorgestelde wijziging is dat de overige in lid 3 genoemde onderwerpen kunnen, maar niet noodzakelijkerwijs moeten worden geregeld in de notariële akte. Bezwaren tegen opneming in de notariële akte zijn dat ook voor elke wijziging van de genoemde onderwerpen een notariële akte is vereist en deze bepalingen in het Nederlands moeten zijn gesteld. Deze bezwaren worden door de voorgestelde regeling weggenomen.

Weekers


Aanpassing van de wetgeving aan en invoering van titel 7.13 (vennootschap) van het Burgerlijk Wetboek (Invoeringswet titel 7.13 Burgerlijk Wetboek)

2009-12-01
Dossier: 31065
Indiener(s): Frans Weekers (VVD)
Onderwerpen: burgerlijk recht recht
Bron: https://zoek.officielebekendmakingen.nl/kst-31065-21.html