Stemming

Wijziging van Boek 2 van het Burgerlijk Wetboek in verband met de aanpassing van de regeling voor besloten vennootschappen met beperkte aansprakelijkheid (Wet vereenvoudiging en flexibilisering bv-recht); Gewijzigd amendement over wijziging artikel inzake bindende voordrachten

52,0 %
48,0 %


PvdD

PVV

SGP

CDA

VVD

GL

PvdA

D66

SP

Verdonk

CU


31 058
Wijziging van Boek 2 van het Burgerlijk Wetboek in verband met de aanpassing van de regeling voor besloten vennootschappen met beperkte aansprakelijkheid (Wet vereenvoudiging en flexibilisering bv-recht)

nr. 21
GEWIJZIGD AMENDEMENT VAN HET LID WEEKERS TER VERVANGING VAN DAT GEDRUKT ONDER NR. 19

Ontvangen 11 december 2009

De ondergetekende stelt het volgende amendement voor:

In artikel I, onderdeel AAA, vervalt in artikel 243 lid 2 de tweede volzin.

Toelichting

De voorgestelde tweede volzin van lid 2 van art. 2:243 BW bepaalt dat de algemene vergadering na doorbreking van een voordracht kan vragen om een nieuwe voordracht en een kandidaat voor een nieuwe voordracht kan aanbevelen. Deze volzin is, zoals door de gecombineerde commissie vennootschapsrecht (advies 15 dec. 2008, onderdeel 4.2.) is gesteld, overbodig en dit amendement strekt er derhalve toe om deze volzin te laten vervallen.

De statuten kunnen de voorgestelde regeling bevatten, doch de handhaving van de in het wetsontwerp voorgestelde tekst zou tot het standpunt kunnen leiden dat de statuten niet kunnen inhouden dat na de doorbreking van de bindende voordracht de algemene vergadering zelf, zonder bindende voordracht, een bestuurder kan benoemen doch dat die vergadering slechts het recht kan hebben een aanbeveling voor een nieuwe voordracht te doen.

Dit amendement is gewijzigd om tegemoet te komen aan de bezwaren van de minister van Justitie ten aanzien van amendement nr. 19 (brief 7 december 2009).

Weekers


Wijziging van Boek 2 van het Burgerlijk Wetboek in verband met de aanpassing van de regeling voor besloten vennootschappen met beperkte aansprakelijkheid (Wet vereenvoudiging en flexibilisering bv-recht)

2009-12-11
Dossier: 31058
Indiener(s): Frans Weekers (VVD)
Onderwerpen: burgerlijk recht recht
Bron: https://zoek.officielebekendmakingen.nl/kst-31058-21.html