Stemming

Wijziging van Boek 2 van het Burgerlijk Wetboek in verband met de aanpassing van de regeling voor besloten vennootschappen met beperkte aansprakelijkheid (Wet vereenvoudiging en flexibilisering bv-recht); Amendement over de benoeming van bestuurders door een vergadering van houders van aandelen van een bepaalde soort of aanduiding

100,0 %
0,0 %


CU

SGP

PvdA

GL

VVD

CDA

SP

Verdonk

PvdD

PVV

D66


31 058
Wijziging van Boek 2 van het Burgerlijk Wetboek in verband met de aanpassing van de regeling voor besloten vennootschappen met beperkte aansprakelijkheid (Wet vereenvoudiging en flexibilisering bv-recht)

nr. 20
AMENDEMENT VAN HET LID WEEKERS

Ontvangen 2 december 2009

De ondergetekende stelt het volgende amendement voor:

I

In artikel I, onderdeel AAA, wordt aan artikel 243 een lid toegevoegd, luidende:

5. De leden 1, 2 en 3 zijn van overeenkomstige toepassing indien de benoeming geschiedt door een vergadering van houders van aandelen van een bepaalde soort of aanduiding.

II

In artikel I, onderdeel CCC, wordt in het tweede punt in het voorgestelde artikel 252, tweede lid, de zinsnede «indien de benoeming door de algemene vergadering geschiedt» vervangen door: indien de benoeming door de algemene vergadering geschiedt of, indien de statuten zulks bepalen, door een vergadering van houders van aandelen van een bepaalde soort of aanduiding.

Toelichting

In de voorgestelde wijziging is geen rekening gehouden met de mogelijkheid, dat niet de algemene vergadering de bestuurders benoemd, doch, zoals is voorgesteld in art. 242, lid 1, de benoeming geschiedt door een vergadering van houders van aandelen van een bepaalde soort of aanduiding. Vandaar de voorgestelde toevoeging van een nieuw lid.

Overigens zal indien een bedoeld lid wordt opgenomen, art. 252, lid 2 daaraan moeten worden aangepast, doch ook zonder die aanpassing moet art. 252, lid 2 technisch worden aangepast omdat ook daar geen rekening wordt gehouden met de benoeming van commissarissen door een vergadering van houders van aandelen van een bepaalde soort of aanduiding, zoals dat in art. 252, lid 1 mogelijk wordt gemaakt.

Weekers


Wijziging van Boek 2 van het Burgerlijk Wetboek in verband met de aanpassing van de regeling voor besloten vennootschappen met beperkte aansprakelijkheid (Wet vereenvoudiging en flexibilisering bv-recht)

2009-12-02
Dossier: 31058
Indiener(s): Frans Weekers (VVD)
Onderwerpen: burgerlijk recht recht
Bron: https://zoek.officielebekendmakingen.nl/kst-31058-20.html