Gepubliceerd: 11 december 2023
Indiener(s): Piet Adema (minister landbouw, natuur en voedselkwaliteit) (CU)
Onderwerpen: begroting financiƫn
Bron: https://zoek.officielebekendmakingen.nl/kst-36410-XIV-16.html
ID: 36410-XIV-16

Nr. 16 BRIEF VAN DE MINISTER VAN LANDBOUW, NATUUR EN VOEDSELKWALITEIT

Aan de Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal

Den Haag, 11 december 2023

Hierbij stuur ik de derde editie van de jaarlijkse rapportage «Staat van Landbouw, Natuur en Voedsel» toe. De intentie van dit project is om reeds bekende informatie te bundelen, op een actuele en eenduidige wijze te presenteren en van duiding te voorzien. Het doel is om voor uw Kamer, media, sectorpartijen, beleidsmakers en het bredere publiek deze relevante informatie goed te ontsluiten.

De jaarlijkse publicatie voorziet de beschikbare gegevens van duiding en toelichting op de zichtbare trends. In deze derde versie van de publicatie is de scope verbreed met de thema’s ecosysteemdiensten en zelfvoorzieningsgraad agrarische producten. De publicatie wordt in opdracht van LNV uitgevoerd door Wageningen Economic Research (WEcR) en het Centraal Bureau voor de Statistiek.

Deze publicatie is een aanvulling op de openbaar toegangelijke website waarop de meest actuele cijfers beschikbaar zijn1. De data is overzichtelijk weergegeven en gemakkelijk te vinden in de vorm van indicatoren met daarbij een toelichting op wat de indicator inhoudt. De website wordt in mijn opdracht door Wageningen University & Research (WUR) uitgevoerd en maakt daarbij gebruik van een veelvoud van databronnen, ook van andere onderzoeksinstituten.

Aangezien uw Kamer een belangrijke doelgroep is voor zowel de publicatie als de website, wil ik aanbieden om samen met de betrokken onderzoeksinstellingen een sessie met uw Kamer te organiseren om verder te spreken over dit project. Zowel over de inhoud als over de informatiebehoefte die er in uw Kamer leeft en hoe ik hier via dit project het beste op kan inspelen.

Ik verneem graag of er behoefte is vanuit uw Kamer aan een dergelijke sessie.

De Minister van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit, P. Adema