Kamerstuk 36410-XII-27

Amendement van het lid Bamenga over subsidie voor ondersteuning van kinderen en minima die geen fiets hebben of niet kunnen fietsen

Dossier: Vaststelling van de begrotingsstaten van het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat (XII) voor het jaar 2024

Gepubliceerd: 23 januari 2024
Indiener(s): Mpanzu Bamenga (D66)
Onderwerpen: begroting financiƫn
Bron: https://zoek.officielebekendmakingen.nl/kst-36410-XII-27.html
ID: 36410-XII-27
Wijzigingen: 36410-XII-28

Nr. 27 AMENDEMENT VAN HET LID BAMENGA

Ontvangen 23 januari 2024

De ondergetekende stelt het volgende amendement voor:

De departementale begrotingsstaat wordt als volgt gewijzigd:

I

In artikel 14 Wegen en Verkeersveiligheid worden het verplichtingenbedrag en het uitgavenbedrag verlaagd met € 1.000 (x € 1.000).

II

In artikel 14 Wegen en Verkeersveiligheid worden het verplichtingenbedrag en het uitgavenbedrag verhoogd met € 1.000 (x € 1.000).

Toelichting

Vanuit de City Deal Fietsen voor Iedereen1 worden kinderen en minima die geen fiets hebben of niet kunnen fietsen ondersteund. Als onderdeel van de City Deal fietsen voor Iedereen draagt het rijk vanuit verschillende ministeries bij aan de financiering van deze City Deal voor een periode van vier jaar. Daarnaast is in de City Deal Fietsen voor Iedereen afgesproken dat er subsidiegeld beschikbaar wordt gesteld voor de financiering van daadwerkelijke projecten vanuit de City Deal. Met dit amendement maken we voor de jaren 2024 tot en met 2027 jaarlijks € 1 miljoen (in totaal € 4 miljoen) vrij voor projecten vanuit de City Deal Fietsen voor Iedereen om kinderen en minima aan een fiets te helpen. Derhalve is meerjarige verwerking van dit amendement beoogd. Met dit amendement kunnen tienduizenden kinderen middels de City Deal aan een fiets geholpen worden. Zo verbindt indiener iedereen van jongs af aan op een duurzame manier die ook nog eens goed is voor de gezondheid. Dekking wordt gevonden in de middelen voor het programma Vergroening Reisgedrag.

Bamenga