Kamerstuk 36410-IV-28

Uitvoeringsrapportages Landspakketten derde kwartaal 2023

Dossier: Vaststelling van de begrotingsstaten van Koninkrijksrelaties (IV) en het BES-fonds (H) voor het jaar 2024

Gepubliceerd: 6 november 2023
Indiener(s): Alexandra van Huffelen (staatssecretaris binnenlandse zaken en koninkrijksrelaties) (D66)
Onderwerpen: begroting financiƫn
Bron: https://zoek.officielebekendmakingen.nl/kst-36410-IV-28.html
ID: 36410-IV-28

Nr. 28 BRIEF VAN DE STAATSSECRETARIS VAN BINNENLANDSE ZAKEN EN KONINKRIJKSRELATIES

Aan de Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal

Den Haag, 6 november 2023

Onlangs zijn de uitvoeringsrapportages Landspakketten Aruba, Curaçao en Sint Maarten over het derde kwartaal van 2023 door zowel respectievelijk de Minister-President van Aruba, mevrouw Wever-Croes, de Minister-President van Curaçao, de heer Pisas, en de Minister-President van Sint Maarten, mevrouw Jacobs, als mijzelf vastgesteld en ondertekend.

Zoals gebruikelijk beschrijven de uitvoeringsrapportages op gedetailleerde wijze de voortgang op activiteitniveau over een periode van drie maanden.

Terugblikkend op een langere periode zie ik dat voor de meeste thema’s de ontwerpfase van de hervormingstrajecten tijd heeft gekost, maar noodzakelijk is geweest voor een zorgvuldig, participatief en duurzaam proces, afgestemd op de capaciteit en context van de Landen. Nu de basis grotendeels is gelegd, kijk ik met vertrouwen uit naar de fase waarin de hervormingen daadwerkelijk geïmplementeerd zullen worden, ook al zal dit niet altijd gemakkelijk zijn. Ik houd dan ook nauw contact over de voortgang, effectiviteit en uitdagingen van de hervormingen met de Minister-Presidenten van de Landen.

De Staatssecretaris van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties, A.C. van Huffelen