Gepubliceerd: 4 juli 2023
Indiener(s): Sigrid Kaag (viceminister-president , minister financiƫn) (D66), Mark Harbers (minister infrastructuur en waterstaat) (VVD)
Onderwerpen: verkeer weg
Bron: https://zoek.officielebekendmakingen.nl/kst-36339-7.html
ID: 36339-7
Origineel: 36339-2

Nr. 7 NOTA VAN WIJZIGING

Ontvangen 4 juli 2023

Het voorstel van wet wordt als volgt gewijzigd:

A

In artikel I, onderdeel D, wordt onder vernummering van het eerste en tweede subonderdeel tot tweede en derde subonderdeel, een subonderdeel ingevoegd, luidende:

1. In het derde lid, tweede zin, wordt na «in het tweede» ingevoegd «en vijfde».

B

Na artikel II wordt een artikel ingevoegd, luidende:

ARTIKEL IIA

In artikel 213mb, onderdeel c, van de Faillissementswet wordt «artikel 25, eerste lid, onderdeel d, van die wet» vervangen door «artikel 26a, eerste en tweede lid, van die wet».

Toelichting

Deze nota van wijziging, die ik mede namens de Minister van Financiën en de Minister van Infrastructuur en Waterstaat indien, voert twee wijzigingen door in het wetsvoorstel.

De eerste wijziging zorgt ervoor dat in artikel 3, derde lid, tweede zin, WAM, een verwijzing naar het nieuwe vijfde lid wordt opgenomen. Deze wijziging is van belang voor het geval dat gebruik wordt gemaakt van de mogelijkheid van dit nieuwe vijfde lid om bij algemene maatregel van bestuur andere landen aan te wijzen. Het verduidelijkt dat de hoogte van de dekking die de verzekering moet bieden in dat geval wordt bepaald door de wetgeving van het land waar het feit is voorgevallen dan wel door de wetgeving van het land waar het motorrijtuig gewoonlijk is gestald, indien in laatstbedoeld land de dekking hoger is.

De tweede wijziging houdt verband met het feit dat dit wetsvoorstel de aanspraak van de benadeelde jegens het Waarborgfonds Motorverkeer in geval van insolventie van een verzekeraar overhevelt van artikel 25, eerste lid, onderdeel d, WAM naar artikel 26a, eerste en tweede lid, WAM. Verzuimd was artikel 213mb, onderdeel c, van de Faillissementswet op deze wijziging aan te passen. Bij deze nota van wijziging gebeurt dit alsnog.

De Minister voor Rechtsbescherming, F.M. Weerwind