Kamerstuk 36200-XV-98

Uitstel beantwoording vragen commissie over het tussenrapport commissie sociaal minimum (Kamerstuk 36200-XV-95)

Dossier: Vaststelling van de begrotingsstaten van het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid (XV) voor het jaar 2023

Gepubliceerd: 12 september 2023
Indiener(s): Carola Schouten (viceminister-president , minister zonder portefeuille sociale zaken en werkgelegenheid) (CU)
Onderwerpen: begroting financiƫn
Bron: https://zoek.officielebekendmakingen.nl/kst-36200-XV-98.html
ID: 36200-XV-98

Nr. 98 BRIEF VAN DE MINISTER VOOR ARMOEDEBELEID, PARTICIPATIE EN PENSIOENEN

Aan de Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal

Den Haag, 12 september 2023

Op 6 september heb ik uw vragen ontvangen naar aanleiding van het eerste deelrapport van de Commissie sociaal minimum. U verzoekt mij om de vragen vóór de Algemene Politieke Beschouwingen (APB) te beantwoorden. Ik stuur u deze brief om te melden dat het naar verwachting niet voor alle vragen zal lukken om deze voor de gestelde deadline te verzenden.

Mijn streven is om zo veel mogelijk vragen – conform uw verzoek – vóór de APB te beantwoorden. De antwoorden op vragen die niet voor de APB beantwoord worden volgen na de APB.

Voor een deel van de vragen is de beantwoording niet aan mij, maar aan de Commissie sociaal minimum die volledig onafhankelijk van mij opereert. Ik heb die vragen doorgeleid aan het secretariaat van de commissie.1 De commissie geeft aan dat zij momenteel alle beschikbare capaciteit nodig hebben voor het voorbereiden van de technische briefing met de vaste commissie van uw Kamer en voor het gereed maken van het tweede deel van het advies. De genoemde briefing vindt plaats op 13 september. Derhalve zullen de betreffende vragen zo snel mogelijk, maar naar verwachting na de APB verzonden worden.

De Minister voor Armoedebeleid, Participatie en Pensioenen, C.J. Schouten