Kamerstuk 36200-XV-26

Amendement van het lid Becker over een impuls aan de mentaliteitsverandering omtrent de zelfredzaamheid van vrouwen

Dossier: Vaststelling van de begrotingsstaten van het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid (XV) voor het jaar 2023

Gepubliceerd: 1 december 2022
Indiener(s): Bente Becker (VVD)
Onderwerpen: begroting financiƫn
Bron: https://zoek.officielebekendmakingen.nl/kst-36200-XV-26.html
ID: 36200-XV-26

78,7 %
21,3 %

VVD

Omtzigt

Groep Van Haga

BIJ1

PVV

SP

Fractie Den Haan

BBB

CDA

SGP

PvdD

D66

FVD

DENK

GL

CU

JA21

Volt

PvdA


Nr. 26 AMENDEMENT VAN HET LID BECKER

Ontvangen 1 december 2022

De ondergetekenden stellen het volgende amendement voor:

De departementale begrotingsstaat wordt als volgt gewijzigd:

I

In artikel 13 Integratie en maatschappelijke samenhang worden het verplichtingenbedrag en het uitgavenbedrag verhoogd met € 150 (x € 1.000).

II

In artikel 13 Integratie en maatschappelijke samenhang worden het verplichtingenbedrag en het uitgavenbedrag verlaagd met € 150 (x € 1.000).

Toelichting

Het komt helaas nog steeds voor dat niet iedereen in Nederland zichzelf kan zijn. Ook komt het nog steeds voor dat niet iedereen volwaardig kan deelnemen aan de samenleving omdat er inbreuk wordt gemaakt op iemands zelfbeschikkingsrecht. Het Meerjarenplan zelfbeschikking dat SZW onlangs aan de Kamer heeft gestuurd, richt zich op mentaliteitsverandering, het verhogen van de financiële zelfredzaamheid en duurzame participatie van vrouwen met een migratieachtergrond in een afhankelijkheidssituatie. Om een extra impuls te geven aan mentaliteitsverandering in gesloten gemeenschappen met het oog op financiële zelfredzaamheid van vrouwen in een afhankelijkheidssituatie vindt de indiener het van belang om in 2023 € 150.000 extra toe te voegen aan artikel 13. Hierbij wordt rekening gehouden met de financiële regels van het Rijk. De dekking wordt gevonden binnen de niet-juridisch verplichte middelen binnen artikel 13.

Becker