Kamerstuk 36200-VII-160

Reactie op verzoek commissie over de stand van zaken nieuwe financieringssystematiek

Dossier: Vaststelling van de begrotingsstaten van het Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties (VII) voor het jaar 2023

Gepubliceerd: 7 april 2023
Indiener(s): Hanke Bruins Slot (minister binnenlandse zaken en koninkrijksrelaties) (CDA)
Onderwerpen: begroting financiƫn
Bron: https://zoek.officielebekendmakingen.nl/kst-36200-VII-160.html
ID: 36200-VII-160

Nr. 160 BRIEF VAN DE MINISTER VAN BINNENLANDSE ZAKEN EN KONINKRIJKSRELATIES

Aan de Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal

Den Haag, 7 april 2023

Bij brief van 10 maart 2023 verzocht de vaste commissie voor BZK mij uw Kamer te informeren over de stand van zaken van het overleg tussen het kabinet en de medeoverheden in het kader van de aangekondigde brief over een nieuw financieringssystematiek voor decentrale overheden. In reactie hierop kan ik, mede namens de Staatssecretaris Financiën – Fiscaliteit en Belastingdienst, het volgende melden.

Ik ben van plan om uitvoering te geven aan de motie van de leden Van Weyenberg en Inge van Dijk (Kamerstuk 36 200, nr. 89) die de regering verzoekt om voor de meicirculaire 2023 een uitvoeringsplan met tijdpad naar uw Kamer te sturen over de nieuwe financieringssystematiek.

Daartoe ben ik momenteel samen met de Staatssecretaris Financiën – Fiscaliteit en Belastingdienst met de vertegenwoordigers van de medeoverheden constructief in gesprek. Ik zal uw Kamer in mei voor het verschijnen van de meicirculaire nader informeren.

De Minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties, H.G.J. Bruins Slot