Kamerstuk 36200-VII-125

Onderzoeksrapport ‘Verkenning basis voor naamswijziging in verband met het Nederlands slavernijverleden’

Dossier: Vaststelling van de begrotingsstaten van het Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties (VII) voor het jaar 2023

Gepubliceerd: 5 december 2022
Indiener(s): Franc Weerwind (minister zonder portefeuille justitie en veiligheid) (D66)
Onderwerpen: begroting financiën
Bron: https://zoek.officielebekendmakingen.nl/kst-36200-VII-125.html
ID: 36200-VII-125

Nr. 125 BRIEF VAN DE MINISTER VOOR RECHTSBESCHERMING

Aan de Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal

Den Haag, 5 december 2022

Hierbij bied ik uw Kamer het onderzoeksrapport aan «Verkenning basis voor naamswijziging in verband met het Nederlands slavernijverleden». Het onderzoek is op aanvraag van het Ministerie van Justitie en Veiligheid uitgevoerd door het Verwey-Jonker Instituut, in opdracht van het Wetenschappelijk Onderzoeks- en Documentatiecentrum (WODC). Ik heb dit rapport op 15 november jl. van het WODC ontvangen. Ik ben het Verwey-Jonker Instituut en het WODC zeer erkentelijk voor het verrichte onderzoek.

In de kabinetsreactie op het rapport van aanbevelingen van het Adviescollege dialooggroep slavernijverleden «Ketenen van het verleden» – welke op 19 december a.s. aan de TK zal worden gezonden – zal verdere invulling worden gegeven aan de onderzoeksresultaten van het WODC-rapport met betrekking tot de regeling kosteloze naamswijziging voor nazaten van tot slaafgemaakten.

De Minister voor Rechtsbescherming, F.M. Weerwind