Gepubliceerd: 3 april 2024
Indiener(s): Franc Weerwind (minister zonder portefeuille justitie en veiligheid) (D66)
Onderwerpen: belasting financiƫn
Bron: https://zoek.officielebekendmakingen.nl/kst-36157-14.html
ID: 36157-14

D/ nr. 14 BRIEF VAN DE MINISTER VOOR RECHTSBESCHERMING

Ter Griffie van de Eerste en van de Tweede Kamer der Staten-Generaal ontvangen op 3 april 2024.

De wens dat het onderwerp van de algemene maatregel van bestuur bij wet wordt geregeld kan door of namens een van beide Kamers te kennen worden gegeven uiterlijk op 1 mei 2024.

Aan de Voorzitters van de Eerste en van de Tweede Kamer der Staten-Generaal

Den Haag, 3 april 2024

Hierbij bied ik u aan het ontwerpbesluit houdende wijziging van het Besluit inhoud bestuursverslag in verband met de reparatie van enkele technische onvolkomenheden. Voor de inhoud van het ontwerpbesluit verwijs ik naar de ontwerpnota van toelichting.

De voorlegging geschiedt in het kader van de wettelijk voorgeschreven voorhangprocedure van artikel 391a, derde en vierde lid, van Boek 2 van het Burgerlijk Wetboek en biedt uw Kamer de mogelijkheid zich uit te spreken over het ontwerpbesluit voordat het aan de Afdeling advisering van de Raad van State zal worden voorgelegd en vervolgens zal worden vastgesteld.

Op grond van de aangehaalde bepalingen geschiedt de voordracht aan de Koning ter verkrijging van het advies van de Afdeling advisering van de Raad van State over het ontwerpbesluit niet eerder dan vier weken nadat het ontwerpbesluit aan beide Kamers der Staten-Generaal is overgelegd.

Een gelijkluidende brief heb ik gezonden aan de voorzitter van de Eerste Kamer der Staten-Generaal.

De Minister voor Rechtsbescherming, F.M. Weerwind