Kamerstuk 36002-10

Amendement van het lid van den Berg over het behouden van de wettelijke eis dat voldoende drogisten fysiek aanwezig zijn

Dossier: Wijziging van een aantal wetten op het terrein van het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (Verzamelwet VWS 2022)


Nr. 10 AMENDEMENT VAN HET LID VAN DEN BERG

Ontvangen 11 mei 2022

De ondergetekende stelt het volgende amendement voor:

Artikel III, onderdeel C, vervalt.

Toelichting

De indienster is er niet van overtuigd dat het mogelijk maken van voorlichting door een drogist op afstand bij de aanschaf van zelfzorggeneesmiddelen geen negatieve gevolgen heeft voor de veiligheid voor de consument en het effectief medicatiegebruik. Daarnaast is de indienster van mening dat digitale communicatie weliswaar inmiddels voor velen bij het normale dagelijkse leven hoort, maar dat voorlichting over het gebruik van zelfzorggeneesmiddelen te allen tijde ook door een (assistent-) drogist beschikbaar moet zijn onder andere voor mensen die minder digitaal vaardig zijn.

De indienster is daarom van mening dat de wettelijke eis behouden moet blijven dat in het verkooppunt voldoende drogisten en assistent-drogisten aanwezig moeten zijn die klanten voorlichting kunnen geven. Daarom wordt met dit amendement de voorgestelde wijziging van artikel 62 van de Geneesmiddelenwet uit het wetsvoorstel gehaald.

Van den Berg