Kamerstuk 35906-4

Aanvullende toelichting op de Memorie van Toelichting inzake de wijziging van de begrotingsstaat van het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (XVI) voor het jaar 2021 (elfde incidentele suppletoire begroting)

Dossier: Wijziging van de begrotingsstaat van het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (XVI) voor het jaar 2021 (Elfde incidentele suppletoire begroting)

Gepubliceerd: 16 september 2021
Indiener(s): Hugo de Jonge (viceminister-president , minister volksgezondheid, welzijn en sport) (CDA)
Onderwerpen: begroting financiƫn
Bron: https://zoek.officielebekendmakingen.nl/kst-35906-4.html
ID: 35906-4

Nr. 4 BRIEF VAN DE MINISTER VAN VOLKSGEZONDHEID, WELZIJN EN SPORT

Aan de Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal

Den Haag, 16 september 2021

Hierbij informeer ik uw Kamer dat er per abuis een onvolledige toelichting is opgenomen in de memorie van toelichting bij de recent verzonden 11e incidentele suppletoire begroting 2021 van het Ministerie van VWS (Kamerstuk 35 906, nr. 2). In de toegezonden memorie van toelichting is de volgende tekst opgenomen:

Arbeidsvoorwaardenmiddelen

Er zijn middelen beschikbaar voor innovatieve begeleidingsvormen voor stages zodat onder meer de stageprop en stagetekorten kunnen worden aangepakt. Dit betreft in 2021 een bedrag van € 29 miljoen en in 2022 een bedrag van € 63,5 miljoen.

In deze tekst is abusievelijk niet vermeld dat het bedrag van € 29 miljoen voor een deel bestemd is voor coronabanen. Vanuit de totaal beschikbare € 29 miljoen in 2021 wordt € 16 miljoen toegevoegd aan het budget voor de subsidieregeling Coronabanen in de Zorg, zodat de aanvragen in het tweede tijdvak volledig gehonoreerd kunnen worden. Een volledige adequate toelichting bij deze mutatie is daarmee:

Arbeidsvoorwaardenmiddelen

Er worden middelen beschikbaar gesteld voor innovatieve begeleidingsvormen voor stages zodat de tekorten in het aantal stageplaatsen kan worden aangepakt. Dit betreft in 2021 een bedrag van € 13 miljoen en in 2022 een bedrag van € 63,5 miljoen.

Daarnaast worden in 2021 middelen extra middelen beschikbaar gesteld voor de subsidieregeling Coronabanen in de Zorg, zodat alle aanvragen in het tweede tijdvak gehonoreerd kunnen worden (€ 16 miljoen).

De Minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, H.M. de Jonge