Kamerstuk 35869-30

Reactie op verzoek commissie over de uitvoering van de motie van de leden Sneller en Van Nispen over aan bewindspersonen geen inhoudelijke informatie verstrekken over verzoeken van Kamerleden om ambtelijke bijstand (Kamerstuk 35869-29)

Dossier: Wijziging van het Wetboek van Strafvordering ter bevordering van innovatie van verschillende onderwerpen in het kader van de modernisering van het Wetboek van Strafvordering (Innovatiewet Strafvordering)

Gepubliceerd: 26 januari 2024
Indiener(s): Franc Weerwind (minister zonder portefeuille justitie en veiligheid) (D66)
Onderwerpen: recht strafrecht
Bron: https://zoek.officielebekendmakingen.nl/kst-35869-30.html
ID: 35869-30

Nr. 30 BRIEF VAN DE MINISTER VOOR RECHTSBESCHERMING

Aan de Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal

Den haag, 26 januari 2024

De vaste commissie voor Justitie en Veiligheid heeft mij verzocht om een kabinetsreactie over de uitvoering van de motie van de leden Sneller en Van Nispen over ambtelijke bijstand bij amendementen (Kamerstuk 35 869, nr. 29).

Het kabinet heeft besloten voorlichting te vragen over het functioneren van de ministeriële verantwoordelijkheid voor het handelen van departementsambtenaren die wetgevingsbijstand verlenen aan de Tweede Kamer. Het voorlichtingsverzoek treft u ter informatie in de bijlage aan. Het kabinet zal deze voorlichting betrekken bij de verdere besluitvorming over de uitvoering van de genoemde motie van de leden Sneller en Van Nispen.

De Minister voor Rechtsbescherming, F.M. Weerwind