Kamerstuk 35824-9

Amendement van het lid Van den Berg over het verplichten van medisch-specialistische bedrijven tot gebruik van systemen die kunnen communiceren met de systemen in ziekenhuizen

Dossier: Regels inzake het elektronisch delen en benaderen van gegevens tussen zorgverleners in aangewezen gegevensuitwisselingen (Wet elektronische gegevensuitwisseling in de zorg)

Gepubliceerd: 15 maart 2022
Indiener(s): Joba van den Berg-Jansen (CDA)
Onderwerpen: organisatie en beleid zorg en gezondheid
Bron: https://zoek.officielebekendmakingen.nl/kst-35824-9.html
ID: 35824-9
Wijzigingen: 35824-21

Nr. 9 AMENDEMENT VAN HET LID VAN DEN BERG

Ontvangen 15 maart 2022

De ondergetekende stelt het volgende amendement voor:

In artikel 2.1, vierde lid, wordt na «van toepassing» ingevoegd «, met dien verstande dat een instelling als bedoeld in artikel 1, zesde lid, van die wet gebruik maakt van systemen voor gegevensuitwisseling die interoperabel zijn als bedoeld in artikel 1.4, derde lid, onder b.

Toelichting

Met het voorliggende wetsvoorstel worden zorgaanbieders verplicht om de onder hen ressorterende zorgverleners gegevens ten minste elektronisch uit te laten wisselen. Hierbij wordt geregeld dat de hoofdaannemer verantwoordelijk is te voldoen aan de verplichting, waarmee wordt aangesloten bij de verantwoordelijkheids- en aansprakelijkheidsstructuur uit de Wkkgz. De indiener steunt deze verantwoordelijkheidsverdeling, maar is wel van mening dat medisch-specialistische bedrijven daarbij verplicht moeten worden gebruik te maken van systemen die in ieder geval kunnen communiceren met de systemen in het ziekenhuis. Dit amendement regelt een dergelijke verplichting.

Van den Berg