Nr. 16 AMENDEMENT VAN HET LID VAN DEN BERG

Ontvangen 30 maart 2022

De ondergetekende stelt het volgende amendement voor:

In artikel 9.3 wordt «Wet elektronische gegevensuitwisseling in de zorg» vervangen door «Wet digitaal werken en verlagen administratieve lasten in de zorg».

Toelichting

De indiener is van mening dat de citeertitel van de wet onvoldoende reflecteert waar de wet om zou moeten gaan. Met de naam Wet elektronische gegevensuitwisseling in de zorg lijkt het alsof de wet alleen van belang is voor ict’ers bij zorgaanbieders. Naar mening van de indiener moet deze wet op de eerste plaats leiden tot aanpassingen van systemen door leveranciers. Met die betere systemen moet het vervolgens leiden tot anders werken door zorgprofessionals. Deze wet gaat wat de indiener betreft over het aanpassen van de cultuur en het komen tot beter samenwerken, eenduidig werken en een lerende cultuur, met als resultaat een forse reductie van administratieve lasten.

Om deze doelstelling duidelijker op de voorgrond te zetten, stelt de indiener voor om de citeertitel van de wet te veranderen in de «Wet digitaal werken en verlagen administratieve lasten in de zorg».

Van den Berg