Kamerstuk 35650-VIII-3

Amendement van de leden Kwint en Alkaya over extra middelen voor de lerarenbeurs

Dossier: Wijziging van de begrotingsstaten van het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap (VIII) voor het jaar 2020 (wijziging samenhangende met de Najaarsnota)

Gepubliceerd: 14 december 2020
Indiener(s): Peter Kwint , Mahir Alkaya
Onderwerpen: begroting financiƫn
Bron: https://zoek.officielebekendmakingen.nl/kst-35650-VIII-3.html
ID: 35650-VIII-3
Wijzigingen: 35650-VIII-4

Nr. 3 AMENDEMENT VAN DE LEDEN KWINT EN ALKAYA

Ontvangen 14 december 2020

De ondergetekenden stellen het volgende amendement voor:

In artikel 9 Arbeidsmarkt- en personeelsbeleid van de departementale begrotingsstaat worden het verplichtingenbedrag en het uitgavenbedrag verhoogd met € 25.600 (x € 1.000).

Toelichting

Met dit amendement beogen de indieners de politieke impasse die ontstaan is na de eerdere korting op de lerarenbeurs te doorbreken. Waar het belang van professionalisering van docenten breed gedeeld wordt, heeft een politieke ingreep ertoe geleid dat dit jaar vele docenten zagen dat hun aanvraag voor de lerarenbeurs werd afgewezen, omdat het budget op was. Door dit amendement laten Kamer en kabinet zien komend jaar extra budget beschikbaar te willen stellen, waardoor begin 2021 begonnen kan worden met het alsnog toekennen van eerder afgewezen aanvragen.

De indieners stellen voor om eenmalig € 25,6 miljoen uit de meevaller op de begroting van het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap via de eindejaarsmarge toe te voegen aan de post voor de Lerarenbeurs in 2021. Hiermee maken indieners het mogelijk om alsnog de lerarenbeurzen toe te kennen en professionalisering van leraren aan te moedigen en te bevorderen.

Kwint Alkaya