Kamerstuk 35570-XV-82

Uitstel toezending reactie op de motie van de leden Van Weyenberg en Jasper van Dijk over extra ondersteuning voor stichting C-support (Kamerstuk 35570-XV-55)

Dossier: Vaststelling van de begrotingsstaten van het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid (XV) voor het jaar 2021

Gepubliceerd: 13 januari 2021
Indiener(s): Bas van 't Wout (staatssecretaris sociale zaken en werkgelegenheid) (VVD)
Onderwerpen: begroting financiƫn
Bron: https://zoek.officielebekendmakingen.nl/kst-35570-XV-82.html
ID: 35570-XV-82

Nr. 82 BRIEF VAN DE STAATSSECRETARIS VAN SOCIALE ZAKEN EN WERKGELEGENHEID

Aan de Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal

Den Haag, 13 januari 2021

Hierbij deel ik u mede dat het niet mogelijk is uw Kamer uiterlijk 15 januari a.s. te informeren over de uitvoering van de motie van de leden Van Weyenberg (D66) en Jasper van Dijk (SP) over extra ondersteuning aan de Stichting C-support (Kamerstuk 35 570 XV, nr. 55).

Ik ben in gesprek met de Stichting C-support en de Stichting Centrum Werk Gezondheid over voorstellen waarmee concreet invulling gegeven kan worden aan het verzoek zoals verwoord in de motie. De voorstellen zijn gericht op het ondersteunen van mensen die na COVID-19 infectie klachten houden en problemen ervaren in het werk, om hen zo goed als mogelijk aan het werk te houden.

Met C-support is inmiddels zowel contact geweest met de directeur als met adviseurs die deelnemen aan het project dat met steun van SZW handreikingen rond COVID-19 en werk ontwikkelt voor werknemers, zzp’ers, werkgevers en zorgverleners1. De ideeën uit deze gesprekken zijn op hoofdlijnen meegenomen in de voorstellen. In nader overleg met C-support, Centrum Werk Gezondheid en mogelijke andere organisaties en initiatieven vindt verdere uitwerking plaats. Ik verwacht uw Kamer voor de start van het verkiezingsreces over de uitkomst hiervan te kunnen informeren.

De Staatssecretaris van Sociale Zaken en Werkgelegenheid, B. van 't Wout