Kamerstuk 35570-VIII-8

Reactie op verzoek commissie over een afschrift van het antwoord op een brief van EDventure (Vereniging van adviesbureaus voor onderwijs en jeugdhulp te Den Haag) m.b.t. coronamonitor educatieve dienstverlening

Dossier: Vaststelling van de begrotingsstaten van het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap (VIII) voor het jaar 2021

Gepubliceerd: 18 september 2020
Indiener(s): Arie Slob (minister onderwijs, cultuur en wetenschap) (CU)
Onderwerpen: begroting financiƫn
Bron: https://zoek.officielebekendmakingen.nl/kst-35570-VIII-8.html
ID: 35570-VIII-8

Nr. 8 BRIEF VAN DE MINISTER VOOR BASIS- EN VOORTGEZET ONDERWIJS EN MEDIA

Aan de Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal

Den Haag, 18 september 2020

Hierbij stuur ik u de reactie op het verzoek van de commissie inzake een afschrift van het antwoord op een brief van EDventure te Den Haag.

De brief van EDventure vraagt aandacht voor de gevolgen van de coronacrisis voor onderwijsadviesbureaus en de gevolgen voor onderwijsontwikkeling in het algemeen. EDventure nodigde mij uit met hen in gesprek te gaan hierover. Naar aanleiding van de brief zijn mijn ambtenaren met EDventure in gesprek gegaan.

Daarin is de impact van de coronacrisis op onderwijsadviesbureaus besproken. Mijn ambtenaren hebben daarbij gewezen op de mogelijkheden die het kabinet biedt om werkgevers en bedrijven gedurende de coronacrisis te ondersteunen.

Daarnaast zijn uitgebreid beelden uitgewisseld van hoe scholen omgaan met de coronacrisis zoals die zich voor de zomer voordeed. Scholen hebben in de beginfase alle zeilen bij moeten zetten om de continuïteit van het onderwijs te waarborgen. Daardoor zijn eerder ingezette ontwikkeltrajecten vertraagd en dat is iets wat onderwijsadviesbureaus merken, omdat zij daardoor minder diensten kunnen verlenen. Tegelijkertijd zien we ook een steile informele leercurve in het po en vo doordat scholen plotseling het onderwijs anders moesten organiseren.

Met EDventure is afgesproken om in het vervolg op dit gesprek regelmatig contact te houden. Daarnaast is expliciet besproken dat ik, gegeven het prettige gesprek dat had plaatsgevonden, geen formele reactie zou sturen. Daarom kan ik u ook geen afschrift sturen.

De Minister voor Basis- en Voortgezet Onderwijs en Media, A. Slob