Kamerstuk 35570-VIII-274

Publicatie documenten Stichting Onderzoek Oorlogsmisdaden (SOO) en tot het Centraal Archief Bijzondere Rechtspleging (CABR) n.a.v. Wob-verzoek

Dossier: Vaststelling van de begrotingsstaten van het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap (VIII) voor het jaar 2021

Gepubliceerd: 8 juli 2021
Indiener(s): Arie Slob (minister onderwijs, cultuur en wetenschap) (CU)
Onderwerpen: begroting financiƫn
Bron: https://zoek.officielebekendmakingen.nl/kst-35570-VIII-274.html
ID: 35570-VIII-274

Nr. 274 BRIEF VAN DE MINISTER VOOR BASIS- EN VOORTGEZET ONDERWIJS EN MEDIA

Aan de Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal

Den Haag, 8 juli 2021

Een dezer dagen zal ik in reactie op een Wob-verzoek informatie openbaar maken die betrekking heeft op mijn besluit van 24 april 2020 en het besluit van de Algemeen Rijksarchivaris van 28 april 2020. Daarbij is besloten geen toegang te verlenen tot het Centraal Archief Bijzondere Rechtspleging (CABR) aan de Stichting Onderzoek Oorlogsmisdaden (SOO).

De informatie die bij dit besluit openbaar wordt gemaakt betreft voornoemde besluiten, het advies van de Minister van Justitie en Veiligheid en het advies van prof.dr.mr. M.F.H. Hirsch Ballin.

De informatie die openbaar wordt gemaakt, zal worden gepubliceerd op www.rijksoverheid.nl.

Ik hecht er aan uw Kamer hier over te informeren, mede gelet op de eerder door voormalig Kamerlid Van Toorenburg tijdens het Algemeen Overleg (Kamerstuk 29 754, nr. 541) van de vaste commissie voor Justitie en Veiligheid (JenV) met de Minister van JenV op 29 januari 2020 gestelde vragen en mijn reactie daarop1. Op het moment van schrijven van deze brief is de zaak onder de rechter. Ik kan hier in dit stadium dan ook geen mededelingen over doen. Zodra dit mogelijk is, zal ik u nader informeren.

De Minister voor Basis- en Voortgezet Onderwijs en Media, A. Slob