Kamerstuk 35570-VIII-214

Jaarverslag 2020 van het College voor Toetsen en Examens (CvTE)

Dossier: Vaststelling van de begrotingsstaten van het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap (VIII) voor het jaar 2021

Gepubliceerd: 9 april 2021
Indiener(s): Arie Slob (minister onderwijs, cultuur en wetenschap) (CU)
Onderwerpen: begroting financiƫn
Bron: https://zoek.officielebekendmakingen.nl/kst-35570-VIII-214.html
ID: 35570-VIII-214

Nr. 214 BRIEF VAN DE MINISTER VOOR BASIS- EN VOORTGEZET ONDERWIJS EN MEDIA

Aan de Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal

Den Haag, 9 april 2021

Hierbij bied ik u het jaarverslag 2020 van het College voor Toetsen en Examens (hierna: CvTE) aan1. Dit verslag wordt aan u gestuurd conform artikel 18 van de Kaderwet Zelfstandige Bestuursorganen. In het verslag blikt het CvTE terug op de taakuitvoering en het gevoerde beleid in 2020. Het CvTE beschrijft onder meer hoe er onder de uitzonderlijke omstandigheden van het afgelopen jaar uitvoering is gegeven aan de getroffen maatregelen als gevolg van coronacrisis. Hierbij wordt tevens aandacht besteed aan de organisatie van het staatsexamen vo waar, zoals ik in mijn eerdere brieven heb aangegeven, sprake is van grote druk op de organisatie.

In 2020 heeft het CvTE, samen met de andere examenketenpartners Stichting Cito en DUO, een uitzonderlijke prestatie neergezet. Honderdduizenden examenkandidaten hebben ook dit jaar weer kunnen laten zien wat zij kennen en kunnen. Ik wil daarom mijn blijk van waardering uitspreken voor al de werkzaamheden die door het CvTE en de andere examenketenpartners zijn en nog steeds worden uitgevoerd als gevolg van de coronacrisis.

De Minister voor Basis- en Voortgezet Onderwijs en Media, A. Slob