Kamerstuk 35570-VIII-150

Reactie op de motie van de leden Segers en Klaver over maximale inspanning om zo veel mogelijk kwetsbare gezinnen en kinderen te bereiken (Kamerstuk 25295-814)

Dossier: Vaststelling van de begrotingsstaten van het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap (VIII) voor het jaar 2021

Gepubliceerd: 17 december 2020
Indiener(s): Arie Slob (minister onderwijs, cultuur en wetenschap) (CU)
Onderwerpen: begroting financiƫn
Bron: https://zoek.officielebekendmakingen.nl/kst-35570-VIII-150.html
ID: 35570-VIII-150

Nr. 150 BRIEF VAN DE MINISTER VOOR BASIS- EN VOORTGEZET ONDERWIJS EN MEDIA

Aan de Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal

Den Haag, 17 december 2020

De leden Segers en Klaver hebben op 15 december een motie ingediend waarin de regering wordt verzocht de aanvraagtermijn voor laptops en tablets te verlengen en te monitoren of er voldoende budget is om alle aanvragen te honoreren (Kamerstuk 25 295, nr. 814). Er is toegezegd dat de Kamer voor de stemming door mij wordt geïnformeerd.

Sinds dit voorjaar hebben scholen veel gedaan om hun digitale onderwijs op afstand (verder) vorm te geven. Met de op 14 december jl. afgekondigde maatregelen zijn scholen wederom genoodzaakt om les op afstand te verzorgen. Mijn ministerie ondersteunt scholen hier zo goed mogelijk bij, onder andere via het verstrekken van devices.

Het kabinet steunt de motie en deelt het belang om scholen en kwetsbare leerlingen te ondersteunen bij de beschikbaarheid van voldoende devices, ook voor scholen die na de afkondiging van nieuwe maatregelen niet in de gelegenheid waren gesteld om een aanvraag in te dienen. In de Kamerbrief over de gevolgen van de lockdown die op 18 december wordt verzonden, wordt u nader geïnformeerd over de te nemen maatregelen. Mede om die reden geef ik deze motie oordeel Kamer.

De Minister voor Basis- en Voortgezet Onderwijs en Media, A. Slob