Kamerstuk 35570-VI-96

Reactie op verzoek commissie over toezending van de beleidsreactie over het onderzoeksrapport ‘Toepassing draagkrachtbeginsel geldboetes’

Dossier: Vaststelling van de begrotingsstaten van het Ministerie van Justitie en Veiligheid (VI) voor het jaar 2021

Gepubliceerd: 22 januari 2021
Indiener(s): Ferdinand Grapperhaus (minister justitie en veiligheid) (CDA)
Onderwerpen: begroting financiën
Bron: https://zoek.officielebekendmakingen.nl/kst-35570-VI-96.html
ID: 35570-VI-96

Nr. 96 BRIEF VAN DE MINISTER VAN JUSTITIE EN VEILIGHEID

Aan de Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal

Den Haag, 22 januari 2021

Onder verwijzing naar het verzoek van de vaste commissie voor Justitie en Veiligheid van 16 december 2020 om aan te geven wanneer uw Kamer de beleidsreactie over het onderzoeksrapport «Toepassing draagkrachtbeginsel geldboetes» tegemoet kan zien, bericht ik u graag als volgt.

Zoals ik u in mijn aanbiedingsbrief van 9 december 2020 (Kamerstuk 35 570 VI, nr. 89) heb aangegeven, heb ik bij brief van dezelfde datum de Raad voor de rechtspraak, het College van procureurs-generaal, de Nederlandse Orde van Advocaten, de Nederlandse Vereniging voor Rechtspraak en het Centraal Justitieel Incassobureau met het oog op het opstellen van de beleidsreactie gevraagd advies uit te brengen over het onderzoeksrapport. Daarbij heb ik verzocht de gebruikelijke adviestermijn van acht weken aan te houden. Ik verwacht dan ook begin februari de adviezen over de bevindingen van dit onderzoek te hebben ontvangen. Met inachtneming van deze adviezen zal ik vervolgens een beleidsreactie opstellen waarbij ik ernaar streef deze u begin maart te doen toekomen.

Met het voorgaande vertrouw ik u naar behoren te hebben geïnformeerd.

De Minister van Justitie en Veiligheid, F.B.J. Grapperhaus