Kamerstuk 35570-VI-108

Reactie op verzoek commissie om toezending adviezen in het kader van de beleidsreactie bij het onderzoeksrapport 'Toepassing draagkrachtbeginsel bij geldboetes'

Dossier: Vaststelling van de begrotingsstaten van het Ministerie van Justitie en Veiligheid (VI) voor het jaar 2021

Gepubliceerd: 17 mei 2021
Indiener(s): Ferdinand Grapperhaus (minister justitie en veiligheid) (CDA)
Onderwerpen: begroting financiƫn
Bron: https://zoek.officielebekendmakingen.nl/kst-35570-VI-108.html
ID: 35570-VI-108

Nr. 108 BRIEF VAN DE MINISTER VAN JUSTITIE EN VEILIGHEID

Aan de Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal

Den Haag, 17 mei 2021

In mijn brief met de beleidsreactie van 29 maart 2021 (Kamerstuk 35 570 VI, nr. 102) heb ik uw Kamer geïnformeerd over het onderzoeksrapport «Toepassing draagkrachtbeginsel bij geldboetes».

Per brief van 15 april 2021 heeft de griffier van uw vaste commissie voor Justitie en Veiligheid mij verzocht de adviezen toe te sturen die zijn uitgebracht in het kader van deze beleidsreactie. Met deze brief voldoe ik, mede namens de Minister voor Rechtsbescherming, aan dit verzoek.

De ontvangen adviezen van het Openbaar Ministerie, de Nederlandse Orde van Advocaten en de Raad voor de rechtspraak zijn bij deze brief als bijlage gevoegd1.

De vaste commissie voor Justitie en Veiligheid heeft ook verzocht de adviezen van de Nederlandse Vereniging voor Rechtspraak en het Centraal Justitieel Incassobureau toe te zenden, maar zij hebben – ondanks een uitnodiging daartoe – geen advies uitgebracht.

De Minister van Justitie en Veiligheid, F.B.J. Grapperhaus