Kamerstuk 35570-IV-35

Twee rapporten die ingaan op vraagstukken rond de verduidelijking en herijking van de taakverdeling tussen het Rijk en het openbaar lichaam, resp. de vormgeving van het BES-fonds

Dossier: Vaststelling van de begrotingsstaten van Koninkrijksrelaties (IV) en het BES-fonds (H) voor het jaar 2021

Gepubliceerd: 23 maart 2021
Indiener(s): Raymond Knops (staatssecretaris binnenlandse zaken en koninkrijksrelaties) (CDA)
Onderwerpen: begroting financiƫn
Bron: https://zoek.officielebekendmakingen.nl/kst-35570-IV-35.html
ID: 35570-IV-35

Nr. 35 BRIEF VAN DE STAATSSECRETARIS VAN BINNENLANDSE ZAKEN EN KONINKRIJKSRELATIES

Aan de Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal

Den Haag, 23 maart 2021

In het kader van de kabinetsreactie op de Voorlichting van de Raad van State en het Interdepartementaal Beleidsonderzoek Koninkrijksrelaties (Kamerstuk 35 300 IV, nr. 11) zijn recent twee rapporten opgeleverd die ingaan op vraagstukken rond de verduidelijking en herijking van de taakverdeling tussen het Rijk en het openbaar lichaam, resp. de vormgeving van het BES-fonds: het rapport «Kleinschaligheid vergt ondersteuning» van ABDTOPConsult en het rapport «BES-fonds: ontwikkeling, verbetering en coördinatie» van Economisch Bureau Amsterdam. Beide rapporten treft u aan in de bijlagen1.

De rapporten en de weging ervan zullen worden meegenomen in het bredere traject rond de uitwerking van de maatregelen uit de kabinetsreactie. In hoeverre aangesloten kan worden bij de adviezen uit deze rapporten valt daarmee nog niet te zeggen. Het is aan een volgend kabinet om hier met de openbare lichamen definitieve conclusies aan te verbinden.

De Staatssecretaris van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties, R.W. Knops