Kamerstuk 35526-6

Amendement van het lid Van Raak over het laten vervallen van de vangnetbepaling

Dossier: Tijdelijke bepalingen in verband met maatregelen ter bestrijding van de epidemie van covid-19 voor de langere termijn (Tijdelijke wet maatregelen covid-19)

Gepubliceerd: 20 augustus 2020
Indiener(s): Ronald van Raak (SP)
Onderwerpen: organisatie en beleid zorg en gezondheid
Bron: https://zoek.officielebekendmakingen.nl/kst-35526-6.html
ID: 35526-6

Nr. 6 AMENDEMENT VAN HET LID VAN RAAK

Ontvangen 20 augustus 2020

De ondergetekende stelt het volgende amendement voor:

I

In artikel I, onderdeel A, artikel 58e, tweede lid, onderdeel b, vervalt «58s, eerste lid, eerste zin, of».

II

In artikel I, onderdeel A, vervalt artikel 58s.

III

In artikel I, onderdeel A, artikel 58u, vervalt in het eerste en het derde lid telkens «en 58s, eerste lid, eerste zin,».

IV

In artikel I, onderdeel D, wordt in artikel 68bis, tweede lid, onderdeel b, «58q, eerste lid, eerste zin, of 58s, eerste lid, eerste zin» vervangen door « of 58q, eerste lid, eerste zin».

Toelichting

Indiener ziet het belang van het snel kunnen handelen door de regering ten tijde van een pandemie. Dit voorstel geeft de Minister echter te veel vrijheid om het parlement buiten spel te zetten en zelfstandig vergaande beslissingen te kunnen nemen. Indiener acht een dergelijk artikel dan ook disproportioneel. Daarbij is het artikel ook niet noodzakelijk, nu we hebben gezien dat de Minister ook kan optreden op grond van noodverordeningen en andere wettelijke grondslagen. Indiener stelt dan ook voor het artikel volledig te laten vervallen.

Van Raak