Kamerstuk 35450-VIII-7

Amendement van het lid Van den Berge t.v.v. nr. 6 over het terugdraaien van de bezuiniging op de SBB

Dossier: Wijziging van de begrotingsstaten van het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap (VIII) voor het jaar 2020 (wijziging samenhangende met de Voorjaarsnota)

Gepubliceerd: 1 juli 2020
Indiener(s): Niels van den Berge (GL)
Onderwerpen: begroting financiƫn
Bron: https://zoek.officielebekendmakingen.nl/kst-35450-VIII-7.html
ID: 35450-VIII-7

48,0 %
52,0 %

SP

FVD

CU

GL

SGP

Van Haga

VVD

DENK

PvdA

CDA

D66

PVV

PvdD

50PLUS


Nr. 7 AMENDEMENT VAN HET LID VAN DEN BERGE TER VERVANGING VAN DAT GEDRUKT ONDER NR. 61

Ontvangen 1 juli 2020

De ondergetekende stelt het volgende amendement voor:

De departementale begrotingsstaat wordt als volgt gewijzigd:

I

In artikel 04 Beroepsonderwijs en volwasseneducatie worden het verplichtingenbedrag en het uitgavenbedrag verhoogd met € 1.000 (x € 1.000).

II

In artikel 95 Apparaat Kerndepartement worden het verplichtingenbedrag en het uitgavenbedrag verlaagd met € 1.000 (x € 1.000).

Toelichting

Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs Bedrijfsleven (SBB) is een cruciale spil in het behouden en creëren van extra stages en leerbanen en daarmee het terugdringen van jeugdwerkloosheid. Stages en leerbanen vormen één van de belangrijkste onderdelen van de Mbo-opleidingen; 80% van de studenten krijgt na het lopen van een stage een vaste baan aangeboden. Inmiddels is een inspanning toegezegd tot het terugdraaien van de bezuiniging van € 0,7 miljoen2. Dit is echter onvoldoende, ook gezien het feit dat op de loon- en prijsbijstelling veelvuldig is gekort. Indiener verzoekt daarom tevens de beoogde bezuiniging van € 1 miljoen structureel, terug te draaien. Het bedrag van € 1 miljoen is structureel beoogd door een deel van de prijsbijstelling dat aan artikel 95 was toegedeeld in te zetten ter dekking van de verhoging van beleidsartikel 04 met € 1 miljoen structureel.

Van den Berge