Kamerstuk 35300-VIII-6

Amendement van de leden Asscher en Van den Hul over het gelijktrekken van de salarissen van PO-leraren met VO-leraren

Dossier: Vaststelling van de begrotingsstaten van het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap (VIII) voor het jaar 2020

Gepubliceerd: 19 september 2019
Indiener(s): Lodewijk Asscher (PvdA), Kirsten van den Hul (PvdA)
Onderwerpen: begroting financiƫn
Bron: https://zoek.officielebekendmakingen.nl/kst-35300-VIII-6.html
ID: 35300-VIII-6

Nr. 6 AMENDEMENT VAN DE LEDEN ASSCHER EN VAN DEN HUL

Ontvangen 19 september 2019

De ondergetekenden stellen het volgende amendement voor:

In artikel 01 Primair onderwijs van de departementale begrotingsstaat worden het verplichtingenbedrag en het uitgavenbedrag verhoogd met € 560.000 (x € 1.000).

Toelichting

Ieder kind moet zeker kunnen zijn van een goede leraar voor de klas. Dat er nu sprake is van een lerarentekort, doet daar afbreuk aan. In het primair onderwijs is het lerarentekort nog ernstiger dan in het voortgezet onderwijs en de loonkloof tussen primair en voortgezet onderwijs is mede oorzaak daarvan. Dit is niet alleen slecht voor de kinderen die in het primair onderwijs de gevolgen ondervinden van het lerarentekort, maar tevens onrechtvaardig voor de leraren in het primair onderwijs, die werk doen dat op zijn eigen wijze zwaar werk vormt. Dit amendement beoogt dat 560 miljoen euro wordt geïnvesteerd om de salarissen van leraren in het primair onderwijs gelijk te trekken aan die in het voortgezet onderwijs.

Asscher Van den Hul