Kamerstuk 35300-VIII-154

Uitvoering toezegging aan het lid Van Toorenburg over nadere informatie met betrekking tot kampbeulen en berichten hieromtrent uit de media

Dossier: Vaststelling van de begrotingsstaten van het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap (VIII) voor het jaar 2020

Gepubliceerd: 31 maart 2020
Indiener(s): Arie Slob (minister onderwijs, cultuur en wetenschap) (CU)
Onderwerpen: begroting financiƫn
Bron: https://zoek.officielebekendmakingen.nl/kst-35300-VIII-154.html
ID: 35300-VIII-154

Nr. 154 BRIEF VAN DE MINISTER VOOR BASIS- EN VOORTGEZET ONDERWIJS EN MEDIA

Aan de Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal

Den Haag, 31 maart 2020

Tijdens het Algemeen Overleg van de vaste commissie voor Justitie en Veiligheid met de Minister van Justitie en Veiligheid op 29 januari 2020 is aan het lid Van Toorenburg (CDA) toegezegd om u nader te informeren met betrekking tot kampbeulen en berichten hieromtrent uit de media (Kamerstuk 29 754, nr. 541).

Deze berichten hebben betrekking op de toegang tot het Centraal Archief Bijzondere Rechtspleging, dat zich bevindt bij het Nationaal Archief. Door de Stichting Onderzoek Oorlogsmisdaden is eerder verzocht om raadpleging van dit archief.

Als gevolg van een uitspraak van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State zal de algemene rijksarchivaris hierover eind april een nieuw besluit nemen.1 In dit stadium kan ik hierover dan ook geen mededelingen doen. Zodra dit mogelijk is, zal ik u nader informeren.

De Minister voor Basis- en Voortgezet Onderwijs en Media, A. Slob