Kamerstuk 35300-IV-8

Afschrift reactie Bonaire, Sint Eustatius en Saba op voortgangsrapportage ijkpunt bestaanszekerheid Caribisch Nederland

Dossier: Vaststelling van de begrotingsstaten van Koninkrijksrelaties (IV) en het BES-fonds (H) voor het jaar 2020

Gepubliceerd: 27 september 2019
Indiener(s): Tamara van Ark (staatssecretaris sociale zaken en werkgelegenheid) (VVD)
Onderwerpen: begroting financiƫn
Bron: https://zoek.officielebekendmakingen.nl/kst-35300-IV-8.html
ID: 35300-IV-8

Nr. 8 BRIEF VAN DE STAATSSECRETARIS VAN SOCIALE ZAKEN EN WERKGELEGENHEID

Aan de Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal

Den Haag, 27 september 2019

Hierbij stuur ik uw Kamer, mede namens de Staatssecretaris van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties, een afschrift1 van de reactie van de bestuurscolleges van Bonaire en Saba en de regeringscommissaris van Sint Eustatius op de voortgangsrapportage ijkpunt bestaanszekerheid Caribisch Nederland2.

Een structurele verbetering van de situatie van inwoners in Caribisch Nederland vergt gezamenlijke inzet van het Rijk en de openbare lichamen. Ook de partijen in de Centraal Dialoog spelen hierin een belangrijke rol. Ik ga daarom begin oktober op Bonaire met de partijen in de Centraal Dialoog in gesprek over de reactie van de partijen in de Centraal Dialoog op de voortgangsrapportage, waarvan uw Kamer een afschrift heeft ontvangen.

Tijdens mijn bezoek zal ik ook in gesprek gaan met het bestuurscollege van Bonaire over de reactie op de voortgangsrapportage en de volgende stappen om bestaanszekerheid van inwoners in Caribisch Nederland te verbeteren. Parallel zal ik ook hierover in contact treden met het bestuurscollege van Saba en de regeringscommissaris van Sint Eustatius. Na afloop van de reis zal ik uw Kamer informeren over de uitkomsten van de overleggen en daarmee voorzien in een reactie op de brief van de eilanden over de voortgangsrapportage.

De Staatssecretaris van Sociale Zaken en Werkgelegenheid, T. van Ark