Kamerstuk 35300-IV-40

Reactie op verzoek commissie om de brief van de minister voor Rechtsbescherming aan de regering van Sint Maarten inzake de afgesproken verbetermaatregelen rond de Point Blanche gevangenis op Sint Maarten aan de commissie ter beschikking te stellen

Dossier: Vaststelling van de begrotingsstaten van Koninkrijksrelaties (IV) en het BES-fonds (H) voor het jaar 2020

Gepubliceerd: 18 december 2019
Indiener(s): Sander Dekker (minister zonder portefeuille justitie en veiligheid) (VVD)
Onderwerpen: begroting financiƫn
Bron: https://zoek.officielebekendmakingen.nl/kst-35300-IV-40.html
ID: 35300-IV-40

Nr. 40 BRIEF VAN DE MINISTER VOOR RECHTSBESCHERMING

Aan de Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal

Den Haag, 18 december 2019

Bij brief van 13 december 2019 heeft de vaste commissie voor Koninkrijksrelaties verzocht mijn brief aan de regering van Sint Maarten d.d. 5 november 2019 aan de commissie ter beschikking te stellen. Zoals u weet is correspondentie tussen de landen in principe vertrouwelijk. Sint Maarten heeft aangegeven geen voorstander te zijn van openbaarmaking. Daarmee kan ik geen gehoor geven aan uw verzoek.

Ik kan u wel op hoofdlijnen vertellen dat ik in de brief de Minister van Justitie heb verzocht de afgesproken verbetermaatregelen met de grootst mogelijke prioriteit uit te voeren. Ook is benadrukt dat werk moet worden gemaakt van een integraal plan voor de sanctie uitvoering op Sint Maarten. Ik onderschrijf dan ook het advies van de Voortgangscommissie om een concreet, haalbaar en toetsbaar uitvoeringsprogramma op te stellen.

De Minister voor Rechtsbescherming, S. Dekker