Kamerstuk 35300-IV-33

Reactie op het verzoek over onderzoek naar de specifieke uitkeringen die de Openbare lichamen Bonaire, Sint Eustatius en Saba van de Rijksoverheid ontvangen

Dossier: Vaststelling van de begrotingsstaten van Koninkrijksrelaties (IV) en het BES-fonds (H) voor het jaar 2020

Gepubliceerd: 12 november 2019
Indiener(s): Arno Visser (VVD)
Onderwerpen: begroting financiƫn
Bron: https://zoek.officielebekendmakingen.nl/kst-35300-IV-33.html
ID: 35300-IV-33

Nr. 33 BRIEF VAN DE ALGEMENE REKENKAMER

Aan de Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal

Den Haag, 12 november 2019

In reactie op uw brief van 2 oktober 2019 (Kamerstuk 35 300 IV, nr. 5), laat ik u weten dat de Algemene Rekenkamer heeft besloten om te voldoen aan het verzoek van uw Kamer om onderzoek te verrichten naar de bijzondere uitkeringen die de openbare lichamen Bonaire, Sint-Eustatius en Saba van de rijksoverheid ontvangen.

De onderzoeksvragen die de vaste commissie voor Koninkrijksrelaties in de door u meegestuurde brief (Kamerstuk 35 300-IV, nr. 5) voorstelt, zullen wij in het onderzoek beantwoorden. Tevens zullen wij voor een of meer bijzondere uitkeringen verdiepend onderzoek ter plaatse uitvoeren.

Onze inspanning is erop gericht om voor eind juni 2020 de resultaten van het onderzoek te publiceren. Voor de actuele stand van zaken omtrent het onderzoek verwijzen we naar de informatie over onze lopende onderzoeken op de website van de Algemene Rekenkamer (www.rekenkamer.nl).

Algemene Rekenkamer

drs. A.P. (Arno) Visser, president

drs. C. (Cornelis) van der Werf, secretaris