Gepubliceerd: 24 juni 2020
Indiener(s): Stientje van Veldhoven (staatssecretaris infrastructuur en waterstaat) (D66)
Onderwerpen: natuur en milieu organisatie en beleid
Bron: https://zoek.officielebekendmakingen.nl/kst-35267-20.html
ID: 35267-20

Nr. 20 BRIEF VAN DE STAATSSECRETARIS VAN INFRASTRUCTUUR EN WATERSTAAT

Aan de Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal

Den Haag, 24 juni 2020

Hierbij bied ik u aan het besluit van 18 juni 2020 houdende implementatie van enkele bepalingen van Richtlijn (EU) 2018/851 van het Europees Parlement en de Raad van 30 mei 2018 tot wijziging van Richtlijn 2008/98/EG betreffende afvalstoffen (PbEU L 150/109) (Besluit gescheiden inzameling huishoudelijke afvalstoffen)1. Dit besluit bevat tevens wijzigingen van het Besluit melden bedrijfsafvalstoffen en gevaarlijke afvalstoffen, het Activiteitenbesluit milieubeheer, het Besluit stortplaatsen en stortverboden afvalstoffen en enkele andere meer wetstechnische wijzigingen.

De voorlegging geschiedt in het kader van de wettelijk voorgeschreven procedure (artikel 21.6, vijfde lid van de Wet milieubeheer).

Gelet op artikel 21.6, zesde lid, van de Wet milieubeheer behoefde dit besluit niet te worden voorgehangen. Van de inhoud van dit besluit is overeenkomstig die bepaling tegelijk met de aanbieding aan de Raad van State mededeling gedaan aan de beide Kamers der Staten-Generaal. Een vastgestelde algemene maatregel van bestuur treedt, indien artikel 21.6, vijfde lid, eerste volzin, van de Wet milieubeheer van toepassing is, in beginsel pas in werking op een tijdstip dat, nadat vier weken zijn verstreken na de toezending ervan aan de beide Kamers der Staten-Generaal, bij koninklijk besluit wordt vastgesteld. Op grond van artikel 7a van de Bekendmakingswet kan in afwijking daarvan echter een eerder tijdstip van inwerking treden worden vastgesteld indien het besluit uitsluitend strekt tot uitvoering van een bindend Europees besluit.

De inwerkingtreding van het besluit is voorzien op 1 juli 2020. Voor de inhoud van het besluit verwijs ik u naar de nota van toelichting bij het besluit.

Een gelijkluidende brief heb ik heden gezonden aan de voorzitter van de Eerste der Staten-Generaal.

De Staatssecretaris van Infrastructuur en Waterstaat, S. van Veldhoven-van der Meer