Kamerstuk 35250-41

Uitvoering van de motie van het lid Beckerman c.s. over het ontmantelen van het sensorennetwerk pauzeren (Kamerstuk 35250-26)

Dossier: Tijdelijke maatregelen inzake een publiekrechtelijke aanpak van de gevolgen van bodembeweging door gaswinning uit het Groningenveld en de gasopslag bij Norg (Tijdelijke wet Groningen)

Gepubliceerd: 28 januari 2020
Indiener(s): Eric Wiebes (minister economische zaken) (VVD)
Onderwerpen: bodem natuur en milieu stoffen
Bron: https://zoek.officielebekendmakingen.nl/kst-35250-41.html
ID: 35250-41

Nr. 41 BRIEF VAN DE MINISTER VAN ECONOMISCHE ZAKEN EN KLIMAAT

Aan de Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal

Den Haag, 28 januari 2020

Op 7 januari jl. heeft het lid Beckerman (SP) schriftelijke vragen ingediend over het stoppen van het sensorennetwerk in het aardbevingsgebied.

Op 21 januari jl. heeft uw Kamer een door het lid Beckerman c.s. ingediende motie aangenomen, die de regering verzoekt het ontmantelen van het sensorennetwerk te pauzeren en eerst de Kamer te informeren over de mogelijkheden het netwerk voort te zetten (Kamerstuk 35 250, nr. 26).

Ik heb NAM, als eigenaar van het netwerk, gevraagd het starten met het ontmantelen van het netwerk uit te stellen. NAM heeft bevestigd geen sensoren te verwijderen totdat NAM nader bericht van mijn ministerie ontvangt.

Ik zal uw Kamer zo spoedig mogelijk over het in de motie gevraagde informeren en op dat moment ook de beantwoording van de vragen aanbieden. Op deze manier informeer ik uw Kamer integraal over het sensorennetwerk. Derhalve beantwoord ik de gestelde vragen niet binnen de gebruikelijke termijn van drie weken (zie Aanhangsel Handelingen II 2019/20, nr. 1528).

De Minister van Economische Zaken en Klimaat, E.D. Wiebes