Gepubliceerd: 13 januari 2020
Indiener(s): Tom van der Lee (GL)
Onderwerpen: bodem natuur en milieu stoffen
Bron: https://zoek.officielebekendmakingen.nl/kst-35250-11.html
ID: 35250-11
Wijzigingen: 35250-18

Nr. 11 AMENDEMENT VAN HET LID VAN DER LEE

Ontvangen 13 januari 2020

De ondergetekende stelt het volgende amendement voor:

In artikel 20 wordt «binnen drie jaar» vervangen door «binnen twee jaar» en wordt «nadien iedere vijf jaar» vervangen door «vervolgens telkens na twee jaar».

Toelichting

Dit amendement regelt dat de Tijdelijke wet Groningen tweejaarlijks wordt geëvalueerd. Over deze evaluatie wordt verslag gedaan richting de Staten-Generaal. Hiermee wordt de al geldende verplichting onder de Kaderwet zelfstandige bestuursorganen om vijfjaarlijks een dergelijk verslag op te stellen geïntensiveerd.

Uit het verleden blijkt dat de feiten en omstandigheden rondom de gaswinning in Groningen regelmatig aan verandering onderhevig zijn. Een intensivering van de evaluatie van de Tijdelijke wet Groningen is daarom gepast.

Bij deze tweejaarlijkse evaluatie moet ook nadrukkelijk de vraag worden gesteld – zeker als bijvoorbeeld met een aanvullend wetsvoorstel ook de versterkingsoperatie onder het IMG gebracht gaat worden – of er nog meer synergie tussen de verschillende taken van het IMG nodig of mogelijk is en of dit eventueel tot aanpassingen in de Tijdelijke Wet Groningen dient te leiden.

Van der Lee