Kamerstuk 35208-5

Amendement van het lid Bromet over een voorhangbepaling op het kb

Dossier: Wijziging van de Meststoffenwet in verband met tijdelijke verhoging van het afromingspercentage bij overgang van een fosfaatrecht

Gepubliceerd: 28 mei 2019
Indiener(s): Laura Bromet (GL)
Onderwerpen: landbouw organisatie en beleid
Bron: https://zoek.officielebekendmakingen.nl/kst-35208-5.html
ID: 35208-5

30,0 %
70,0 %

PVV

VVD

SGP

D66

PvdD

CU

DENK

GL

FVD

SP

50PLUS

CDA

PvdA


Nr. 5 AMENDEMENT VAN HET LID BROMET

Ontvangen 28 mei 2019

De ondergetekende stelt het volgende amendement voor:

Het in artikel I, onderdeel C, voorgestelde artikel 77b wordt als volgt gewijzigd:

1. Voor de tekst wordt de aanduiding «1.» geplaatst.

2. Er wordt een lid toegevoegd, luidende:

  • 2. De voordracht voor het koninklijk besluit, bedoeld in het eerste lid, wordt niet eerder gedaan dan twee weken nadat het ontwerp ervan aan beide kamers der Staten-Generaal is overgelegd. Indien een der kamers der Staten-Generaal besluit niet in te stemmen met het ontwerp, wordt er geen voordracht gedaan en kan niet eerder dan zes weken na het besluit van die kamer der Staten-Generaal een nieuw ontwerp aan beide kamers der Staten-Generaal worden overgelegd.

Toelichting

Dit amendement regelt dat het koninklijk besluit waarmee het afromingspercentage kan worden verlaagd, bij de Kamer moet worden voorgehangen en dat de Kamer kan besluiten niet in te stemmen. Dit verhoogt de parlementaire controle op dit koninklijk besluit. Aangezien dit besluit van grote invloed is op het milieu, de bodemkwaliteit en agrarische ondernemers is het wenselijk dat het parlement hierover meebeslist.

Bromet