Kamerstuk 35096-8

Amendement van het lid Van Kent over het voorkomen van pensioenkortingen bij een dekkingsgraad boven de 100%

Dossier: Voorstel van wet van de leden Smeulders en Van Rooijen tot wijziging van de Pensioenwet en de Wet verplichte beroepspensioenregeling in verband met het voorkomen van pensioenkortingen op de korte termijn

Gepubliceerd: 4 juni 2019
Indiener(s): Bart van Kent
Onderwerpen: ouderen sociale zekerheid
Bron: https://zoek.officielebekendmakingen.nl/kst-35096-8.html
ID: 35096-8

Nr. 8 AMENDEMENT VAN HET LID VAN KENT

Ontvangen 4 juni 2019

De ondergetekende stelt het volgende amendement voor:

I

Artikel I, onderdeel A, wordt als volgt gewijzigd:

1. In onderdeel 1 wordt voor de punt aan het slot ingevoegd «, wordt «bij of krachtens artikel 131 gestelde eisen ten aanzien van het minimaal vereist eigen vermogen» vervangen door « honderd procent» en wordt «voldoet aan artikel 131» vervangen door «boven de honderd procent ligt»».

2. Er wordt een onderdeel toegevoegd, luidende:

3. In het derde lid wordt «voldoet aan artikel 131» vervangen door «ligt boven de honderd procent», wordt «het minimaal vereist eigen vermogen» vervangen door «de honderd procent» en wordt «het niveau van het minimaal vereist eigen vermogen» vervangen door «de honderd procent».

II

In Artikel I, onderdeel B, wordt voor de punt aan het slot toegevoegd «en wordt na «gestelde vereisten inzake» ingevoegd «de dekkingsgraad,»».

III

Artikel II, onderdeel A, wordt als volgt gewijzigd:

1. In onderdeel 1 wordt voor de punt aan het slot ingevoegd «, wordt «bij of krachtens artikel 126 gestelde eisen ten aanzien van het minimaal vereist eigen vermogen» vervangen door « honderd procent» en wordt «voldoet aan artikel 126» vervangen door «boven de honderd procent ligt»».

2. Er wordt een onderdeel toegevoegd, luidende:

3. In het derde lid wordt «voldoet aan artikel 126» vervangen door «ligt boven de honderd procent», wordt «het minimaal vereist eigen vermogen» vervangen door «de honderd procent» en wordt «het niveau van het minimaal vereist eigen vermogen» vervangen door «de honderd procent».

IV

In Artikel II, onderdeel B, wordt voor de punt aan het slot toegevoegd «en wordt na «gestelde vereisten inzake» ingevoegd «de dekkingsgraad,»».

Toelichting

Het is aan deelnemers van pensioenfondsen niet uit te leggen dat het opgebouwde pensioen moet worden verlaagd terwijl bij de pensioenfondsen voldoende geld in kas is. Indiener is van mening dat pensioenfondsen geen pensioenkorting hoeven toe te passen indien de dekkingsgraad 100% of hoger is.

Van Kent